10 Şubat 2010 Çarşamba

Pastabanlı Yalancı Tiramisu

Baştan söyleyeyim "Tiramisu böyle olmaz" falan filan diye kafamı şişirecek tipler için; bunun tiramisu olmadığını biliyorum, tiramisunun kedi dili ve mascarpone ile yapıldığını da biliyorum. İtiraz eden olmasın diye başlığa yalancı tiramisu yazdım. Ama kahveli tadıyla Türk usülü tiramisu da böyle yapılıyor. Ben de siteme ekliyorum. Güzel bir pastadır kendisi. Şekeri bence biraz fazla ama herkes beğeniyorsa vardır bir bildikleri. Yine de fazla şekerli sevmeyenler için 1 su bardağı şeker yerine 0,75 su bardağı şeker kullanmalarını tavsiye ediyorum. Mesela ben bir dahakine öyle yapıcam. Tarifi kardeşim Emine'den aldım, Emine Şule'den, Şule de sanırım Seda'dan almış. Havva Emine'den. Bir başka Emine de Havva'dan aldı. Herkes beğeniyor da bence biraz şekerli ya. Kardeşim Emine, tiramisuya daha çok benzesin diye biraz da Türk kahvesi eklemiş içine. Çok daha net ve güzel bir tat olmuş.

Malzemeler:
1 Uno kakaolu pastaban

Kreması için:
2 Su bardağı süt
2 Kaşık un
1 Su bardağı şeker (Şekeri 0,75 su bardağı daha iyi bence, benim gibi çok tatlı sevmeyenlere)
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı margarin
200 gr Labne peyniri (1 Paketten biraz az)

Keki ıslatmak için:
2 Tatlı kaşığı nescafe
2 Tatlı kaşığı türk kahvesi
1 Su bardağına yakın su

Üzeri için:
Nesquik çikolata sosu
Kakao

Bir tencereye süt, şeker ve unu koyup ocakta karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Pişmesine yakın içine çırpılmış bir yumurtayı yavaş yavaş ekliyoruz. Krema kıvamını alınca ocaktan alıyoruz.
İçine margarini koyup eritene kadar çırpıyoruz. Krema ılındıktan sonra içine labne peyniri paketinin yarısından fazlasını koyup karıştırıyoruz.
Keki ıslatmak için nescafe, kahve ve suyu karıştırıyoruz. Kaşık yardımıyla kekin ilk katını bir güzel ıslıyoruz. Arasına kremanın yarısından az fazlasını döküyoruz. İkinci kat keki koyuyoruz. yine kaşık yardımıyla ıslatıyoruz. Kremanın kalanını üzerine döküyoruz. yanlarına doğru yayıyoruz. Pastanın tamamını bol kakao ile süslüyoruz. Soğuduktan sonra Nesquik çikolata sosuyla servis ediyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu tiramisunun yalancısı bile güzel görünüyor ..tadıda muhakkak nefistir..ellerinize sağlık..

Related Posts with Thumbnails