27 Şubat 2010 Cumartesi

Somon Tava


Malzemeler:
Somon
Tuz
Mısır unu
Sıvıyağ

Balığı temizlenmiş alıyoruz biz. Geriye yıkaması kalıyor. Yıkadıktan sonra tuzlayıp mısır ununa bulayın. Sonra da bir tencerede yağı güzelce kızdırın. Balığı kızgın yağda iki tarafını da çevirerek kızartın. Altına kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ki fazla yağını çeksin. İkram ederken yanına da salata eklediniz mi tamamdır. Afiyet olsun. 

Hayatın ilk kez kızartacak olanlara uyarı: Yağ kızmadan balığı koymayın ki çok yağ çekmesin. Yağın kızdığını anlamak için balığın ucunu yağa değdirdiğinizde baloncuklar çıkıyorsa kızmıştır, yağ sakinse kızmamıştır, az daha beklemek gerek. Kızdı da balığı koyduk tavaya, ne zaman çeviricez peki? Dağılmaması için balığın altının kızarmasını beklicez. Kızarmadan ellerseniz azıcık dağılabilir. Gerçi çok da problem değil. Dağılsa da balık balıktır zaten. İlk kez yemek yaparken ben pek panik yapmazdım ama panik yapan bir kızkardeşim vardı. Böyle ince ince anlatmak gerekiyordu, uzun uzun anlatmadım mı da sinirlenir, küser, kızardı :) Şimdi usta oldu maşallah.

3 yorum:

nesrin dedi ki...

Misir unlu somon baligi...Bunu unutmayacagim.Harika görünüyor.Eline saglik.Sevgiler...

aysenur dedi ki...

Haha, o kiz kardesin ben miyim acaba diye dusunurken, sonunu okudum: "simdi usta oldu masallah"... Ben degilmisim :D

humeyra dedi ki...

Sende ışık var Ayşenur:P Diğerinde hiç yoktu ama birden parladı :)

Related Posts with Thumbnails