3 Mart 2010 Çarşamba

Baharatlı Kızarmış Tavuk


Her akşam, öyle uğraşmalı yemekler yapmaya vakit bulamıyor insan. Ama zaten buna gerek de yok. Bizim evde tavuğu al, kızart, her şartta, her şekilde yerler. Kardeşim Abdullah, tavuğun bu şekilde kızartılmış haline bayılıyor. Zamanınız dar ise tavsiye ederim.

Malzemeler:
1 Tavuk göğsü
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ (Kızatmak için)

Tavuğu ince filetoluk doğrayın. Ya da daha kolayı fileto halinde doğranmış satın alın :) Ama bize en yakın markette fileto olarak satılmıyor. Böyle bütün alıyoruz göğsü mecburen. Pulbiber, karabiber ve tuzu her tarafına yayın elinizle. Sonra da kızgın yağda kızartın. Kısa sürede kızarıyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails