3 Mart 2010 Çarşamba

Cacık

Tembelliğim üzerimde. Bahar yorgunluğu deyip suçu bahara atıyorum ama benim tembelliğimin bedelini bahar niye ödüyor, onu da bilmiyorum. Basitçe geçiştirdiğim akşam yemeklerinden birinde cacık da yapmıştım günlerden bir gün.

Malzemeler:
2 Salatalık
2 Su bardağı yoğurt
2 Diş sarımsak
1 su bardağı su
Tuz

Süs olsun diye:
Zeytinyağı
Nane

Cacık yaparken, salatalığı rendelemeyiz biz. Salata ağza gelecek, rendelendi mi işin esprisi kaçıyor. Mini mini doğruyoruz. Sarımsağı rendeliyoruz. Yoğurdunu, suyunu ve tuzunu da ilave edip karıştırıyoruz. Kaseye alıp üzerine çok az zeytinyağı gezdirip, az bişey de nane serpiyoruz. Şık olsun. Herkes zaten buna bakmıyor mu? Yani dış görünüşüne. Halbuki mühim olan tadı. Neyse işte. Pilavın yanından eksik etmeyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails