7 Mart 2010 Pazar

Çikolatalı Muzlu Pasta

Geçen gün teyzem bize geldi. Bu yaptıklarım onun şerefineydi: Sodalı Peynirli Börek, Yoğurtlu Patates Salatası ve Çikolatalı Muzlu Pasta. Ama pastayı yaparken bu kadar güzel bir tadı olacağını tahmin etmemiştim, pastanın kreması (tarafımdan uydurmasyondu) çok yoğun çikolatalı ve güzeldi. Babam (ki herşeyi beğenmez) bu kremayı sade yapıp kuplara koymamı istedi, o kadar beğenmiş yani. Tarifi yazıcam da şimdi canım istemiyor, bloğa yazasım yok, şu sıra biraz anlamsız geliyor bu blog işi. Yazma isteği gelince diğer tariflerle birlikte yazıcam inşallah.
Hayırlı günler hepinize.

...Ve işte yazma isteği geldi. Dün gece gelen şiddetli bir migren ağrısından sonra böyle tatsız tuzsuz ruh haline de giden ağrıyla birlikte elveda dedim sanırım. Çok oyalamadan tarifi yazayım artık, di mi millet?

Pastanın pandispanyası Cafederins'ten Enfes Çikolatalı Pasta'nın azıcık değiştirilmişidir. Mutfak tartısı olmadığı için ölçüleri "şöyle de olabilir" diye biraz uydurarak yaptım. Ama hoşuma gitti. Kendinden ıslak gibi bir dokusu var pandispanyanın. O yüzden suyla ya da sütle ıslamaya gerek duymadım.

Pandispanya:
4 Yumurta akı
6 Yumurta sarısı
4 Çorba kaşığı şeker
4 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı çekilmiş fındık
2 Çorba kaşığı kakao (Dr Oetker Dark Kakao Gourmet kullandım)
1 Paket Dr Oetker Gourmet Vanilya
Çeyrek paket margarin (Erimiş)

Yumurta aklarını kar haline gelene kadar önce yüksek devirde mikserle çırpın.
Yumurta sarıları ve şekeri çırpın, yumurta aklarına yavaşça ekleyin ve bir kaşıkla karıştırırın birbirine.
Ayrı bir kapta un, pudra şekeri, fındık, vanilya, kakaoyu karıştırın ve yumurta sarılarına ekleyin ama kaşıkla karıştırın. En son erimiş margarini ilave edip karıştırın. Kalıbınıza yağlı kağıt serin ve karışımı dökün. 230 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. 22 santim çapında kelepçeli yuvarlak kalıp daha uygun ama ben 23e23lük kare kalıp kullandım. Çünkü o ölçülerde yuvarlak kalıbım yoktu, olan da çeyizimde, açmaya kıyamadım. Kare kalıpta keki pişirip sonra kıyılarını kesip yuvarlak kalıp yaptım. Keki enine ikiye kestim. Yanlarından çıkan parçaları da elimle ufalayıp ara kata kremanın arasına ekledim.

Çikolatalı Krema:
2,5 su bardağı süt
6 Kaşık şeker
120 gr bitter çikolata (Ülker Golden Bitter Çikolata kullanın bence)
1 Paket vanilya
2 Yumurta sarısı
4 Çorba kaşığı un

Süt, şeker, parçalanmış çikolata, yumurta sarısı ve unu karıştırın, ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilya ekleyip 5-10 dakika mikserle çırpın. Krema ılınsın.

Araya:
1 Adet muz

Kekin ilk katını düz bir tabağa alın. Üzerine kremanın yarıya yakınını dökün. Üzerine muzu dilimleyip koyun. Kremanın yarısını üzeri için ayırın ve kalan birazını ufaladığınız kekle karıştırıp muzun üzerine yayın. Tabi siz yuvarlak kek kalıbı kullandıysanız böyle birşey yapmanıza gerek yok. İkince kat kek parçasını bunun üzerine koyun. Kremanın devamını yavaş yavaş pastaya dökün ve şekil verin. Buzdolabına koyun, güzelce soğusun. Afiyet olsun.

2 yorum:

Hayattan Azıcık dedi ki...

Bu pastadan yerim hatta bir dilim istiyorum. Çok güzel duruyor. Ellerine sağlık canım...

humeyra dedi ki...

Teşekkürler. Babam da beğendi ya ölsem de gam yemem :) Kakaolu pastalara biraz uzaktan bakar hep.

Related Posts with Thumbnails