17 Mart 2010 Çarşamba

Doğum Günüm (Erkenden) Kutlu Oldu :P


Sürpriz yapmak kolay iş değil. İnsanın doğum günü yaklaştı mı hafiften bir bekleyiş başlıyor. Bekleyişe girmiş doğum günü çocuğuna da kolaysa sürpriz yap. Olsa olsa "Sürpriz rolu yapılmış sürpriz" olur. Tabi doğum günü çocuğunu gafil avlarsanız, o zaman işler değişir. İşte ben de "gafil avlanan doğum günü henüz gelmemiş doğum günü çocuğu" oldum :P
Doğum günümden 11 gün önce kızkardeşim Emine ve Havva bizde kaldılar. Ertesi günü gezelim diye dışarı çıkmak istediler. Tabi daha vakit çok, hiç bir şekilde bir bekleyişe de girmediğim için günün safı olarak doğum günümü aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Kardeşim Abdullah'ı Ben uğurladığım için onlarla gitmedim. Bir de kendi kafama göre küstüm beni bırakıp da gittiler diye :) Manyaklık işte. Kardeşim arıyor, bende ses sert ve tatsız tuzsuz, alınmışım ya. Bunlar ikisi birlik o gece Havva da kaldılar. Ben de niyet ettim ertesi güne Allah rızası için oruç tutmaya, hazır günler kısayken kara geçerim diye düşünüp. Annem de hiç oruç tutma demedi. Burada annemin biraz organizasyon hatası var tabi :P Ertesi gün oldu, hiç sormayan annem oruçlu musun diye soruyor? Neyse ben Emine ve Havva'ya hala küsüm, surat bir karış bensiz nasıl eğlenirler diye. Evi toplayasım bile gelmedi, darmadağınık oturuyorum.
Derken kapı çaldı. Delikten baktım (ki herkes baksın, katil olabilir, sapık olabilir, herşey olabilir), bizim Şule gelmiş. "Hee nişanda yüzükleri koymaları için onlara götürdüğüm tepsiyi getirdi herhalde" diye aklımdan geçirip kapıyı açmamla yan taraftan Emine ve Havva ellerinde pasta ile fırladılar. Hiç bu kadar sürpriz olmamıştı :) Pastanın üzerine de oruçlu olduğum ve pastayı tadamayacağım için "Pis Oruçlu" yazmışlar.
Bir de hediye almışlar. Sağolsunlar.
Öyle" mutsuz, arkadaşları tarafından terkedilmiş hissiyle evde darmadağınık oturan suratsız kız"dan birden "sevildiğini hisseden sürprize uğramış mutlu kız" moduna geçiş yaptım. Pastayı da iftardan sonra tattım.
Mutlu oldum.

4 yorum:

GÜLSÜM dedi ki...

http://mutfaktansesler.blogspot.com/search/label/HED%C4%B0YELE%C5%9EME BENDE BEKLERİM
ELLERİNE SAĞLIK....

susamcorekotuFeriha dedi ki...

doğum günün(erkenden:) kutlu olsun

Unknown dedi ki...

benim hassas arkadaşım:) buraya not düşmeden edemeyeceğim,aslında bize giderken ben resmen yalvardım o da gelsin bize diye,ama baktım hiç canı istemiyor,daha fazla sıkmayayım ısrarlarımla dedim,meğer daha da ısrar bekliyormuş,bundan sonra yandın sen meyra :D

humeyra dedi ki...

Sen bize Cumartesi öğlen gelsene Havva, yapılmışlardan taze taze yersin hem.

Related Posts with Thumbnails