18 Mart 2010 Perşembe

İşin Özü...

"Dünyaya ait işler, kırılmaya mahkum şişeler hükmündedir; baki umur-u uhreviyye ise, gayet sağlam elmaslar kıymetindedir."
diyor ve başka da birşey eklemiyorum. Trüf yaptım da siteye ekledim de ne oldu? Hiç! Yarına tozu kalmaz. Hiç bir anlamı da yok. Kalıcı şeyler yapmak lazım, sevap hanesine yazılacak türden. Aslında şu etkinlikçiler bir de böyle bir etkinlik düzenleseler. Biz de katılsak. Belli bir dini konu üzerinden herkes fikir sunsa etkinlikte, ama okuyup araştırarak. Etkinliğe alakalı ayet, hadis ve kıssalarla katılsak. Güzel olurdu sanki.

18 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

canımmm sın sen güzel ve bir o kadarda faydalı önerin için çok teşekkürler.
hemen başlatalım.
nasıl bişey olsun peki,
hadi bana biraz akıl ver ikimiz ortak yapalım istersen.
olurmu.
gelibolu17 ve hümeyra nın hazırladığı haftanın yada ayın hadis-i şerif i yada duası,yada ayeti olabilir.
yapalım evet bunu düşünelim.kimse senin fikrini çalmadan yapalım..
bak bi dahaki yoruma msn imi bırakcam.
onu yayınlamazsın.ekle msn den konuşalım bu konuyu..
hadi sevgiler.
kafama yattı vallahi

humeyra dedi ki...

Ekledim seni. Kazara önce msn i bir kaç dakika yayınlamış bulundum, farkeder farketmez hemen sildim. İnşallah kimse görmemiştir zaten.

nesrin dedi ki...

Hümeyracim,yemeklerimizi anlatirken yedigimiz ictigimizi cok överek anlatmasak nasil olur.Ben en azindan zaten sade ve basit olan yemegimi sadece tarif olarak veriyorum.Yazilarimda da okuyan varsa(?)bildigim birsey varsa paylasmaya calisiyorum.Elimden gelen bu.
Sen güzel bir etkinlik yap biz de seni takip edelim.Sevgiler...

CAHİDE dedi ki...

Hümeyra ne güzel fikir canım benim,bir düşünelim bunu inşaallah.
Bende ödüllere,mimlere kızanlardanım.Canı sıkılan bir mim uyduruveriyor...

LEZİZCE dedi ki...

Güzel yorumun ve tarifin için teşekkür ederim canım.Bakıyorum temizlik bitmiş :))
Önerine kesinlikle katılıyorum.Sevgili Gelibolu arkadaşımın dediği gibi kimse bu fikri çalmadan hayata geçirmelisin canım.Seni yakından takip edebilmek için izlemeye aldım.Sevgiler.

LEZİZCE dedi ki...

Varya hiç akıl kalmamış canım bloga döndüm baktımki ben seni zaten izliyorum :D Ay dalgınlığıma ver canım.

hanife dedi ki...

selamlar arkadaşım ,etkinliğidüzenleyen arkadaşlarım p.d.ç.s etkinliğiyle çok iyi bir iş yapıyorlar eğer böyle senin yazdığın gibide bir etkinlik yapılırsa ben çok sevinirim birde aklıma şöyle birşey hafta blogcu arkadaşlar cüz veya yasin okunsa cuma günü bağışlansa ne kadar güzel olur nacizane fikrim hayırlı cumalar arkadaşım

humeyra dedi ki...

Gülcan,
Ben daha çok belli bir konu düşünmüştüm. Yani bir konu için bir sürü ayet ve hadis olabiliyor. O konu, haftanın konusu olsa mesela; herkes de o konuya ilişkin bildiği, sevdiği meseleyi anlatsa diye düşündüm ama nasıl uygun olur bilemiyorum.
Nesrin,
Överek anlattığım için bana bir ikaz mıydı, yoksa genel olarak bloglarda buna mı üzülüyordun tam anlamadım ama kendi adıma dikkate alıcam. Kafama takıldı. Rezil kekimi de yerden yere vurmuştum ama sanırım o yazıyı okumadın. Bundan böyle biraz daha özenirim. Ama zaten övdüklerim, yani beğendiklerim babamların genelde beğenmediği oluyor. Onu da yazıyorum. Zevk meselesi işte. Okuyan ve yapma imkanı bulamayanlar için söylemişsindir belki. Ama bu durumda resim bile eklememek gerekir.
Cahide Hanım,
Böyle bir fikir için cesaretlenmeme sizin ve gelibolu17'nin bloğu etkili oldu desem yerinde olur. Ben böyle konular için ayrı bir blog açmak istiyordum ama yemek blogları üzerinden daha fazla insanla bunu paylaşabiliriz diye düşündüm sizin bloğunuzu görünce.
Lezizce,
Ben seni zaten etli yemeklerini görünce izlemeye almıştım. Antepli olunca tabi etli yemekler konusunda takip edilmesi lazım bütün Antepliler'in :)

gelibolu17 dedi ki...

...Söylesene ey dünya...
senin yükünle bizimki bir olurmu?
sana insan,bize ise dağların bile taşıyamadığı KURAN indi...
senin sırtında bir dünyanın,bizim sırtımızda iki dünyanın yükü var...
senin sorumluluğun insana,bizim sorumluluğumuz YÜCE ALLAH'adır...
sende çöp,bizde günah yükü vardır...
Ey dünya sen belirlenmiş yörüngenden geçersin,
biz kıldan ince sırattan nasıl geçeriz?
Bizleri sırattan geçirecek amellerin farkında olmamız duasıyla...
HAYIRLI CUMALAR....

mimarasci dedi ki...

Mantıklı.. Gerekli gereksiz mimlemeler falan filanın yanında böyle bi etkinlik gayet hoş ve faydalı olur zannımca:) Ben de katılırım inşallah:D hadei bakem konu seçelim:D

mimarasci dedi ki...

Bilemiyorum yorumlar hemen yayınlanıyo mu blogunda ama yolladığım yorum gözükmüyor:) Sanırım şu yukarıdaki notu kulak arkası yapmamak lazımmış:D öbür yorumda fikrin çok mantıklı olduğunu gerekli gereksiz mimlemeler filan yanında çok faydalı ve hoş olacağını ve elimden geldiğince iştirak edebileceğimi yazmıştım:D He bi de konu seçelim demiştim:D

humeyra dedi ki...

Bu kadar ilgi olacağını tahmin etmemiştim. Sevindim sabah sabah :)
Hanife, senin fikrin de hoş. Mimarasci da işin içine girdi mi tamamdır :)
Yaparız ya, 3 kişi yazı yollasa yine de yaparız. Bir-iki kişi o yazıyı okusa, sadece bir kişiye ulaşsak yine güzel olur.

Adsız dedi ki...

Esselamu alaykum,
hayırlı cumalar kardeşim,
ne güzel bir söz ve ne güzel bir fikir!Rabbime emanet ol,sevgilerimle...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Hümeyracığım bloğuma bıraktığın yorum için prensesimle birlikte çok teşekkür ediyoruz.Ayrıca balık burcu arkadaşım nice yıllar sağlıklı herşeyin gönlünce olacağı sevgiyle dolu nice yaşlar diliyoruz. Sonunda başardım izleyicin olabildim:))))Sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

dile ve mideye yönelik olmaktan çıkıp aynı zamanda kalbe yönelikde etkinlik yapman çok hayırlı olmuş. devamıda gelir umarım.

Adsız dedi ki...

hümeyra'nın yeri sayesinde yerken tefekkür edebilmek dileğiyle...

batılı filozoflarda insanı sürekli hayvanla ilişkilendirme gayreti var. oysa insan ne aristo'nun dediği gibi sadece düşünen hayvandır ne de marks'ın zırvaladığı gibi üreten hayvandır. belki insanın en önenmli özellikleridir üretebilmesi ve düşünebilmesi. meseleyi hayvana bağlamaksa marifet.ben de derimki insan; tefekkür eden hayvandır:D

insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği rabbini tanımak ve ona ibadet edebilmek için yaratılmış olması değil midir efenim? marifetullahdır esas gayesi.
insan farkıdır tefekkür edebilmesi. yoksa elmayı kütür kütür zürefalarda yiyebiliyor.

lezzeti şükür için istemekle alakalı şu hikayetide risale i nurdan alıntıladım;

"Bir zaman, Hazret-i Gavs-ı Âzam (k.s.) Şeyh Geylânî'nin terbiyesinde, nazdar ve ihtiyare bir hanımın birtek evlâdı bulunuyormuş. O muhterem ihtiyare, gitmiş oğlunun hücresine, bakıyor ki, oğlu bir parça kuru ve siyah ekmek yiyor. O riyazattan zaafiyetiyle, validesinin şefkatini celb etmiş. Ona acımış. Sonra Hazret-i Gavs'ın yanına şekvâ için gitmiş. Bakmış ki, Hazret-i Gavs, kızartılmış bir tavuk yiyor. Nazdarlığından demiş:"
"Yâ Üstad! Benim oğlum açlıktan ölüyor; sen tavuk yersin!"
"Hazret-i Gavs tavuğa demiş: "Kum biiznillâh!" O pişmiş tavuğun kemikleri toplanıp tavuk olarak yemek kabından dışarı atıldığını, mutemet ve mevsuk çok zatlardan, Hazret-i Gavs gibi kerâmât-ı harikaya mazhariyeti dünyaca meşhur bir zâtın bir kerameti olarak, mânevî tevatürle nakledilmiş. Hazret-i Gavs demiş: "Ne vakit senin oğlun da bu dereceye gelirse, o zaman o da tavuk yesin."
"İşte, Hazret-i Gavs'ın bu emrinin mânâsı şudur ki: Ne vakit senin oğlun da ruhu cesedine, kalbi nefsine, aklı midesine hâkim olsa ve lezzeti şükür için istese, o vakit leziz şeyleri yiyebilir."

Allah a emanet olun..

Adsız dedi ki...

canım, seni çok seviyorum. bloga yazmak eğlenceli oluyormuş. arada bir bende yazarım inşllh.

keskinli dedi ki...

selamlar ziyaretiniz ve yorumunuz icin cok tesekkür ederim biraz gec oldu ama kusura bakmayin ayrica yazdiginiz gibi bir etkinlik cok güzel olur birde hanife arkadasin yazdiklarida cok hos uygulanabilirse bende varim sevgiler

Related Posts with Thumbnails