9 Mart 2010 Salı

Ellerine Sağlık Emine Teyze

Dün akşam, yan komşumuz Emine Teyzeler'de idik. Teyze dediğime bakmayın, yaşlı falan olduğundan değil. Öz teyze yerine koyduğumdan diyorum. Yumuşacık karakterli bir komşumuz var Allah'a şükür.
Bize bir sürü şeyler hazırlamış. Akşam yemeğinden hemen sonra gittiğimiz için sadece en beğendiklerimi seçerek yedim tabi ben de:) Yiyemediklerimi de aklımda kalmasın diye alıp eve götürdüm. Aklım sıra sahurda yiyecektim ama migren ağrısı öyle bir vurdu ki oruç tutacak hal kalmadı.
Şerbetli tatlıyı ben pek yemem ama babam bayılır, bu tatlı da çok hoş görünüyordu. O sebeple en kısa zamanda tarifi alıp kendim de denicem bu gül tatlısını. Tarifi alır almaz da buraya yazıcam.
Benim favorim sarma idi. Ne hikmetse bu kadının sarmaları çok lezzetli oluyor. Göz kararı yaptığı için tarifi bir türlü alamıyorum. Alsam yapıp yicem de kısmet olmadı. Bir gün sarma sararken izlemeye gitmek en mantıklısı.
Bu da şık görünümüyle meyveli pastamız. Nispet eder gibi resimleri de koyayım da Havva'nın canı istesin :P Araya bisküvi koyma fikri minik Zeynep'inmiş. Çok bilmiş bir de annesine şiir yazmış. Bu Zeynepler'in hepsinde bir sanatçı ruhtur gidiyor.
İşte bu da aklım kalmasın diye yanıma alıp eve götürdüğüm açma poğaça. Tarif yine göz kararı. Ama yakın zamanda ben size annemin açma poğaçasının tarifi vericem. Yumuşacık olur anneminki de. Eksik kalmayacaksınız yani. Saygılar, sevgiler, vs...

5 yorum:

Hayattan Azıcık dedi ki...

Yemekten sonra birde bunları yediyseniz off of diyorum :) Ellerine sağlık gerçekten Emine teyzenin sevgiler canım...

nesrin dedi ki...

Oldumu simdi biz Almanyalarda komsusuz Pariste bir amerikali gibi yasayalim.Siz aksam Emine teyzeye gidin.Das ist ja unfair!

Unknown dedi ki...

Çekti bile canım işte,iyi yaptın öğlen vakti ofiste,hadi pizza siparişi versek,seninkinin yerini de tutmazki :)

humeyra dedi ki...

Hayatın kendisi unfair zaten canım, elden ne gelir?

humeyra dedi ki...

Havva, perşembe büyük ihtimal sizdeyim. Beraber yaparız pizza, börek.

Related Posts with Thumbnails