15 Mart 2010 Pazartesi

Elmalı Haşhaşlı Kek

Kek yapmayı ve yemeyi seviyorum. Bu sevgi birdenbire nereden peydah oldu bilmiyorum ama şu son bir senedir kekleri seviyorum.

Malzemeler:
2 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
2 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı haşhaş

Üzeri:
1 Elmanın dörtte üçü
1 Tatlı kaşığı tarçın
Pudra şekeri

Yumurta oda sıcaklığında olacak. Buzdolabından alır almaz kullanırsanız kek kabarmaz haberiniz olsun. Sonra niye kabarmadı vs diye ağlamayın. Yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz. Sonra sıvıyağ ve sütü ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyip karıştırıyoruz. Haşhaşı da ekleyip karıştırıp yağlı kalıba döküyoruz kek harcını. Kalıbımın boyutları 23'e 23'tü. Kek harcının üzerine tarçın serpin. Elmanın kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın. Çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimler halinde kekin üzerine koyun. Dilimlerin üzerine de tarçın serpin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin keki. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırbilirsiniz. Temiz çıkarsa pişmiştir. Fırından çıkan kek biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.


5 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Kek çok güzel kabarmış,ellerine sağlık.Sevgilerrrr....

Hayattan Azıcık dedi ki...

Ellerine sağlık canım.. Heryerde bir haşhaşlı kek. Rejime giriyorum ama not aldım kilolar gidince yaparım :)

nesrin dedi ki...

Elmayi da,elmali herseyi de cok severiz.Eline saglik.

Hayattan Azıcık dedi ki...

Canımm pirinci su ile kaynatıyoruz ya ondan sonra zaaen suyunu çekiyor. Suyu ile beraber at içersine. Birde sütlacın aslı içine hiç nişasta girmeyendir. Eğer babana yapıyorsan 2 kilo süte 1,5 bardak pirinç yıka ve üzerine geçecek kadar su koy kısık ateşte suyunu çektir ve kaynattığın süt ekle uzun süre pişir. Pirincin kendi nişastası ile pişsin anlayacağın. Babalar bilir bu işi sonra buna nişasta katılmaz der(babamdan biliyorum)En son çok tatlı seviyorsa baban 1.5 bardakta şeker at. Vanilya falan koymuyorum süt ve pirinç kokusu olmazsa sütlaç yapmanın manası kalmaz :)
Canımmm etkinlikleri takip et katıl blogları gez herkese kendini tanıt ki izleyici sayın artsın sevgiler...

birsence dedi ki...

sevgili hümeyra çok teşekkür ederim inşallah diyeyim...
yarma malatyaya özel unlu bir bulgur çeşidi..yarmayı yeterli tuzla karıştırıp azar azar su ilave ederek yoğuruyoruz zaten çok kısa zamanda hamur toparlanıp kendini tutuyor...başka soracağınız bişey varsa cevaplayabilirim...

Related Posts with Thumbnails