Malzemeler:
3 Su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı şehriye
Yarım su bardağı pirinç
Tuz
1-2 Çay kaşığı karabiber
2,5 Su bardağı su
Tencereye sıvıyağı alıp şehriyeyi bu yağda kavuruyoruz. Sonra pirinci ekleyip tuzunu atıp pirinci, pirinçler birbirlerinden ayrılana kadar kavuruyoruz. Suyunu ve karabiberini ekleyip kapağını kapatıyoruz. Ocağın altını yarıma alıyoruz. Pişmesine yakın tavukları da ekleyip kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekti mi pişmiştir. 3-5 dakika dinlenirse daha iyi olur ama biz hemen yiyelim istedik, aceleden garibime şekil de veremedim, güzel poz veremedi. Abdullah'ın severek yediği bir pilavdır. Yanına da cacık yapmak gerek bence. Afiyet olsun.
2 yorum:
http://porselendemlik.blogcu.com/
http://gelibolu17.blogspot.com
tarafından hazırlanmış olan
56.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE
18 MART 2010-1 NİSAN 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://lezizce.blogspot.com/
ARKADAŞIMIZ EV SAHİBELİĞİ YAPACAKTIR.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER
Erken kalkan yol alır. Ben çoktan tarif yollamıştım bile.
Yorum Gönder