20 Mayıs 2010 Perşembe

Karışık Kızartma

Son derece sağlıklı diye nitelendirdiğim ömrüm, böyle kızartmaları yiyerek geçiyor :) Allah'a şükür şimdilik bir arıza çıkmadı. Hafta sonu kahvaltılarında kızartma yaparız biz. Kek falan değil. Kızartma, poğaça gibi tuzlular gidiyor bizim evde. Hem de saniyeler içinde kayboluyorlar, biri "yoketme büyüsü" yapmış gibi :) Şu sıra Harry Potter'ın son ciltlerini okuyorum da :) Kafayı sihirle bozdum biraz, herşey bana sihri çağrıştırır oldu. Bir asam olsaydı da sofraları asa hareketimle kuruverseydim... Ne müthiş birşey olurdu :) Kızartma tarifi elbette verilmez, çünkü belli zaten, ama adı sanı duyulmamış yemekleri yapmaya uğraşacağımıza arada bir şu lezzetli ve basit kızartmayı yapsak diye hatırlatma mahiyetinde olacak birazcık benim bu yazıyı yazmam.

Malzemeler:
1-2 Patates
1 Kabak
1-2 Havuç
300-400 gr yeşil biber
1 Patlıcan
3-4 Domates

Domates hariç her bir malzeme doğranıp tuzlanıp kızgın yağda kızartılacak. En son, domates incecik doğranıp tuzlanıp tencerede öldürülüp kızartmaların üzerine serilecek. Bunu yiyin canlarım, tuhaf tuhaf şeyler denemek yerine. Sonra gelsin kaloriler... :)

3 yorum:

rumma dedi ki...

Canım bu görüntü kalbimden vurdu beni..:) Ellerine sağlık..

Hayırlı cumalar

Adsız dedi ki...

HAYIRLI CUMALAR
Ah ah o ne kızartma öyle.üzerinede yoğurt.çok severim.hatta bayılırım.Fakat diyetteyim.dikkat etmezsem kilo alıyorum.o yüzden pek kızartma yapamıyorum.ellerine sağlık .nefis gözüküyor.

mintininmutfağı dedi ki...

sevgili arkadaşım ne diyeyim ellerine sağlık canım.ailece seviyoruz bu güzel görüntüyü
http://mintininmutfagi.blogcu.com/

Related Posts with Thumbnails