Bir mısır ekmeğiyle daha karşınızdayım. İşim gücüm yok sürekli mısır ekmeği mi pişiriyorum acaba? Yok tabi ki :) Bir dahaki sefere kuymak yapmaya niyetliyim mısır unundan.
Bu ekmeği babam bir oturuşta bitirdi, tabi azıcığını da biz yedik :)
Malzemeler:
2 Su bardağı mısır unu
1 Su bardağı un
1 Su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağından az ılık su
Yarım paket kabartma tozu
Hamuru yoğuruyoruz. Tepsinin altını yağlıyoruz ya da yağlı kağıt seriyoruz. Hamura ekmek şekli verip üzerini bıçakla çiziyoruz. 210 derecede önceden ısıtılmış fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İçinin pişip pişmediğini kürdanla kontrol ediyoruz.
Afiyet olsun.
8 yorum:
mısır ekmeyini çok severim özellikle yoğurda doğrandığında tadına doyum olmuyor.
kuymakta hep istediğim ama hiç denemediğim bir tarif.
ama çok lezzetli.
eline sağlık arkadaşım
ELINIZE SAGLIK COK GUZEL GORUNUYOR
YOGURT VE UN EKLEMEDEN HAZIRLIYORUM
TARIFINIZI ALDIM TADINI MERAK ETTIM
SEVGILER
ellerine sağlık güzel olmuş
ellerine sağlık canımm:)) layık gördüğün ödülün içinde ayrıca teşekkür ederimm:))
öpüyorumm koskocaamnn:))
hayırlı cumalar..
senelerdir yemedim babaannem cok yapardi allahrahmet eylesin ellerine saglik
s.a.
çok severim mısır ekmeğini ellerine sağlık :)
bu ekmek porsiyonlukta olabilir kahvaltı için çok şık olur dimi ? :))
selam ve dua ile
bu arada tekrar saklı inciye sordum ev sahibi olmak isteyip istemediğini bana yada sana haber vermesini söyleidm ama bakalım hayırlısı.
25 mayısta bitiyo ya gülay cenin ev sahibeliği,
yeni hazırlıklara başlamak lazım...
oh oh ellerinize sağlık kppradım bir parça ucundan.nefis olmuş...
Yorum Gönder