Tembellere kebap tarifi :) Dünyanın en kolay kebabı, sini kebabıdır herhalde. Acele misafir gelirse, en iyi seçenek bu. Hem de tadı pek güzel.
Malzemeler (4-5 Kişilik):
Köftesi:
250 gr kıyma (Orta yağlı olsun, yağsız iyi olmaz, çok yağlı da kaybolur gider)
1 Soğan (Rendelenmiş)
4 Diş sarımsak (Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
1/3 Demet maydanoz (Yarım demetten az, ince kıyılmıl)
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı pulbiber
2 Çay kaşığı tuz
1 Tepeleme tatlı kaşığı salça
1 Kaşık sıvıyağ (Tepsiyi yağlamak için)
Üzerine:
4 Yeşil biber
3-3,5 Domates
1-2 Kaşık sıvıyağ
Tuz
Köfte malzemeleri karıştırılıp yoğrulur, 25-26 cm lik kare borcamın altı yağlanır, köfte tepsiye düzlenir. Üzerine azıcık yağ ile yağlanmış ve tuzlanmış biberler konulur. Biberleri yağlamadan koyuncca kuruyup gidiyorlar, azıcık yağlandı mı lezzeti de daha iyi oluyor. 200 derecelik ısıtılmış fırında biraz pişirilir ve sonra üzerine dilimlenmiş, azıcık yağla yağlanmış ve tuzlanmış domatesler yayılır. Tekrar fırına sokulur. Domateslerin suyuyla pişiyor. Başka su koymuyorum. Eti ne kadar pişireceğiniz zevkinize kalmış. Ben biraz sulu bıraktım, ekmek banalım diye. Arzu ederseniz az daha tutup domates suyu iyice azalana kadar bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun.
15 yorum:
Antakya halkı özellikle esnaf her öğlen yerler bu kebabı.Sizin de ellerinize sağlık.
Hümeyracım çok iştah açıcı olmuş eline emeğine sağlık canım tam mevsimin nefis sebzelerinde çok canlı görünüyor, şifalar olsun.
Hayrlı bereketli cumalar canım.
Cok lezzetli gorunuyor. Ellerinize saglik. Sini kebabi benim memleketimin yemegi. Biz patates de koyariz bu yemege. Tamamen kendi uydurmam ama ben kabakla bile denedim. Cok guzel oluyor. Ben de hic su koymadan pisiriyorum. Kendisi sulaniyor zaten. Tekrar ellerinize saglik.
Gulden
kolay ama pek leziz olmus:))Ellerine saglik...
Ellerine saglik cok nefis gözüküyor canim...
Ellerine saglik
humeyracim sayfanin basindaki YIYELIM GUZELLESELIM yazisini yeni farkettim devir artik yemeyenin guzellestigi devir.saka bir yana yemegin harika gorunuyor ellerine saglik
Canımmm
Yine harika bir yemek yapmışsın bakıyorum :)
Sen eşine kilo aldırırsın :)
Ellerine sağlık..
Hayırlı Cumalar,
Sevgiler..
s.a.
enfes görünüyo :) gerçekten tembel işi :))
ben biraz daha zorlaştırıp köftenin üzerine ıspanak kavuruyorum en üstede patates püresi öylede çok güsel oluyor bilgilerine :))
blogumda hediyen var :))
selam ve dua ile hayırlı cumalar
Sevgili Hümeyra, etkinliğimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız :)
Etkinliğimize katılır mısınız?
"İslamın Işığında" Dini Etkinliği-4-
-"İslamda Kadın" başlığının altında paylaşacağımız,güzel dinimizin biz kadınlara verdiği önemi ve değeri,haklarımızı,Allah'ın ve Resulü'nün (sav) vaadettiği nimetleri öğrenelim istiyoruz.-
humeyraninyeri.blogspot.com
gelibolu17.blogspot.com
tarafından hazırlanmış olan "İSLAM'IN IŞIĞINDA"
Dini Etkinliği-4- İslam'da kadın
konulu etkinliğimize vereceğiniz destekler için şimdiden çok teşekkürler.
Biz düşündük ki, hepimiz sayfalarımızda önceden belirlediğimiz bir konu hakkında yazılar yazıp yayınlarsak, hem hep birlikte yeni ayetler, hadisler, dualar öğreniriz,
hem de belirlenmiş olan konu hakkında bilgilerimiz tazelenir.
30 MAYIS-15 HAZİRAN
tarihleri arasında etkinliğimize
meknun.blogspot.com
yani ben ev sahibeliği yapacağım.
Sayfanızda yazınızı yayınlayıp başına
-İslam'ın Işığında-
yazıp bana haber verirseniz yazınızı zevkle sayfamda yayınlarım.
Ayrıca bu etkinliğe isteyen herkes katılabilir,
davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız lütfen kusura bakmasınlar.
Etkinliğimize herkes davetlidir...
Sevgiler
Nefis olmuş ellerine sağlık, hemen denemeliyim
ellerine sağlık nefis......
http://denizkayra.blogspot.com/
Eline sağlık ben de bir Antakyalı olarak çok severim.Kim sevmezki tepsi kebabını.Biberleri domatesleri yağlaman filan sade domates suyuyla pişmesi değişik güzel bir fikir.Eline sağlık öyle de denerim.Bende biberler yanmasın diye erken çıkarıyordum pişince yani etten önce biberlerini üstten alıyorum hemen.
ellerine sağlık.ilk defa duydum oldukça pratik bir yemek denemek isterim.
sevgiler.....
bizim meşhur sini kebabımızı bu kadar basite indirgemenize üzüldüm doğrusu, hem sini kebabı o kadarda basit değildir. makina kullanılmadan satırla kıyma haline getirilir eti . en büyük özelliği budur ve her yiğidin harcı değildir.üstelik inceliği kıymasının birbirinden dağılmamsı daha bir çok püf noktaları vardır.her tepsiye yayılan kıyma sini kebabı değildir.
ellerinize sağlık.
Efendim evde çoğu kadının sini kebabının etini satırla parçalayacağını düşünmüyorum. Basit ve kolay tarafından biz sini kebabını böyle yapıyoruz. Daha iyisini siz yapar yollarsanız afiyetle yemeye de adayım.
Yorum Gönder