21 Ocak 2011 Cuma

Kiremitte Palamut



Balığı son zamanlarda etten de tavuktan da daha çok sever oldum. Zaten severdim ama bizim evde (baba ocağı) hep kızartma olurdu, buğulamayı bi annem bi ben tercih ederdik diye pek buğulama yapmazdık. Şimdi her bulduğum balığı buğuluyorum. Zaten sağlık açısından da böylesi daha iyi. Vitaminler kızartma yağına karışıp gitmediği gibi, soğanı limonu derken içine daha bir sürü vitamin de eklenmiş oluyor.

Malzemeler (2 Kişilik):
2 Palamut
1 Patates
1,5 Soğan
1 Limon
Maynanoz
Sıvıyağ
Tuz

Folyo
2 Kiremit balık tabağı

İlk iş patatesi soyup halka halka doğruyoruz, çok az yağla yağlıyoruz ve tuzluyoruz. Kiremit tabaklara bölüşütürüp fırında 200 derecede pişiriyoruz.
Patates pişerken balıkların kafaları kesip balkondan aşağıya kedilere seslenip kafaları kedilere atıyoruz. Afiyetle yiyorlar. Balıkları temizleyip yıkıyoruz. Bir kaba alıyoruz. Soğanları halka halka doğrayıp balıklara ekliyoruz. Limonu da aynı şekilde halka halka doğruyoruz. Maydanozu (arzu ettiğiniz kadar) doğrayıp ekliyoruz. Biraz sıvıyağ döküp tuz ekleyip karıştırıyoruz. Sıvyağ eklemeyince sebzelerin tadı olmuyor, balık kuru oluyor vs. Azıcık sıvıyağ nelere kadir. Patatesler pişince fırında çıkarıp tabaların üzerine palamutları yerleştiriyoruz. Palamutun ortasına biraz soğan ve limon tıkıştırıyoruz. Kalanları da üzerine yanlarına koyuyoruz. Tabakları folyo ile kaplayıp tekrar fırına atıyoruz. Artık gerisi fırının marifetine kalmış. Pişirme hızına göre bir süre folyo ile pişiriyoruz. Benim fırında yaklaşık 30-35 dakika piştiler. Sonra folyosunu çıkarttıp, 5-10 dakika da öyle pişirdim. Tabi üzeri daha kızarık seviyorsanız daha uzun süre tutabilirsiniz fırında. Ben sevmiyorum, çok tutmuyorum. Sonra yanına yeşil bir salata, en güzeli marul salatası. Oh mis. Afiyet olsun.

Not: 1 Palamutumuz daha kaldı, ona da kereviz eklemeyi düşünüyorum. İnşallah eşim de sever. Gerçi itiraz etmiyor sevmediği yemeğe de.

4 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık afiyetler olsun Hümeyracığım sevgiler..

Unknown dedi ki...

hümeyra çok nefis gözüküyor...
bizde hep buğlama yapıyoruz.daha sağlıklı hemde daha çok yiyoruz.
ellerine sağlık...

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili arkadaşım ellerine sağlık diyorum tek kelimeyle.şahane görünüyor.
sevgilerimle

MERHABA dedi ki...

Hümeyracığım ellerine sağlık çok güzel görünüyor .

Related Posts with Thumbnails