6 Ocak 2011 Perşembe

Portakallı Kereviz

Herkes sevmez kerevizi, biliyorum. Kimisi adını duyunca bile irkilir. Ben de aksine bayılıyorum. Daha pişirirken yemenin hayallerini kuruyorum. Misal babam hiç sevmez kerevizi, ben seviyorum deyince de senin de acaip zevklerin var kızım der. Bugün ilk kez, eşime de kereviz pişirdim. Bakalım o sevenlerden mi sevmeyenlerden mi? Sevmiyorsa aç kalmasın diye yoğurtlu biber de yapıcam elbette. Aslında mücver yapacaktım, onu seviyormuş, ama markete bile gittim, yeşil soğan bulamadım. Artık mücver de bir dahaki bahara kaldı, yeşil soğanlı bir güne. 

Malzemeler:
1 Kahve fincanı zeytinyağı (Benim zeytinyağı biraz fazla buram buram koktuğu için yarısını normal sıvıyağ koydum tabi, o kokuyla yemek yenmezdi)
1 Soğan
2 Havuç
1 Tatlı kaşığı şeker
2 Kereviz
1 Portakal
1 Mandalina
Azıcık limon (Yarım limondan az sıktım ben)
1 Tepeleme çay kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tuz
Su

İlk iş, soğanları yarım ay şeklinde doğradım, havuçları temizleyip halka halka doğradım. Tencereyi ısıtıp içine yağı, havucu ve soğanları attım, üzerine şekeri ekledim. Kısık ateşte soğanları yumuşayıp pempeleşene kadar pişirdim. O arada kerevizleri soyup doğradım. Yeşil dalları atmadım tabi, onları en son eklicez yemeğe. Portakal, mandalina ve limonu sıktım ve kerevizleri kararmasın diye portakallı suya buladım. Soğanlar yumuşayınca kerevizleri portakallı sudan alıp tencereye ekledim. Kapağı kapalı iken azıcık da kerevizleri kavurdum. Sonra portakal suyuna unu ekleyip karıştırdım ve bunu da kerevizlerin üzerine döktüm. Yemeğin tuzunu da attım. Kerevizlerin çok az altında kalacak şekilde su ekledim. Kısık ateşte pişmeye bıraktım. Arada kontrol ediyoruz tabi dibini tutmasın diye bi iki karıştırıyoruz falan derken kerevizler yumuşadı. (Suyu az gelirse azar azar ilave edebilirsiniz pişirirken.) İşte o zaman yeşil dallarını da ekleyip yarım dakikacık da onlarla pişiriyoruz. Tamamdır. Soğuyunca yersiniz inşallah, afiyet olsun. Tabi ben sıcakken de birazını yedim.

Not: Mevsimin mandalina ve portakal mevsimi olması sebebiyle, an itibariyle farkettiğim etkinliğe yollamak istiyorum bu tarifi. Mandalinçıkmazının etkinliğine...
Not: Aylar sonra bloğa yemek ekliyorum ya hayırdır inşallah. Hayır tabi, artık fotoğraf makinemiz var.

4 yorum:

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Makinan hayirli olsun, bize güzel fotograflar cekersin.sevgiler...

Yıldız dedi ki...

Merhabalar canım,
hoşgeldin .....
Katılımın için çok teşekkür ederim...
En kısa zamanda yayında olacaktır..
Görüntüsü nefis
umarım eşinde beğenir....
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler........

mihli dedi ki...

en kısa zamanda denenmeli..ama yapılmazki arkadasım.. hamiş bir kadına... cocugumun bir kirpigi kısa olursa sorumlusu sensin hüm..ben sabırsızlıkla bekleyenlerdenim .. kokusu bile beni cıldırtır... hele mis gibi portakallı olanı..

Gelibolu17 dedi ki...

Etkinliğimize katılır mısınız?

"İslamın Işığında" Dini Etkinliği"

"Cuma gününün önemi"
başlığının altında paylaşacağımız hadis,ayet ve duaları,Allah'ın ve Resulü'nün (sav) vaadettiği nimetleri öğrenelim istiyoruz.-

humeyraninyeri.blogspot.com

gulaycebilgidunyam.blogspot.com

gelibolu17.blogspot.com

tarafından hazırlanmış olan "İSLAM'IN IŞIĞINDA"
Dini Etkinliği "Cuma gününün önemi" konulu etkinliğimize vereceğiniz destekler için
şimdiden çok teşekkürler.
Biz düşündük ki, hepimiz sayfalarımızda önceden belirlediğimiz bir konu hakkında yazılar yazıp yayınlarsak, hem hep birlikte yeni ayetler, hadisler, dualar öğreniriz,
hem de belirlenmiş olan konu hakkında bilgilerimiz tazelenir.
bu seferki etkinliğimize 14 ocak Cuma gününden itibaren

http://gelibolu17.blogspot.com

yani ben ev sahibeliği yapacağım.
Sayfanızda yazınızı yayınlayıp başına
-İslam'ın Işığında-
yazıp bana haber verirseniz yazınızı zevkle sayfamda yayınlarım.
Ayrıca bu etkinliğe isteyen herkes katılabilir,
davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız lütfen kusura bakmasınlar.
Etkinliğimize herkes davetlidir...
Sevgiler

Related Posts with Thumbnails