17 Şubat 2011 Perşembe

Sürpriz Cevizli Kek

Sabahtan beri çikolata krizindeyim. Markete gittim geldim, çikolatayı unuttum, tebrik ediyorum kendimi. Halbuki bu gece rüyamda bile çikolata görmüştüm. Başka yerden gelen kötü adamlara, iyi insanlar olsunlar da kimseyi öldürmeden geldikleri gibi gitsinler diye çikolata vermiştim. Rüya bu ya, adamlar da çikolatanın hatrına kimseye zarar vermeden çekip gittiler :) Neyse, çikolatayı unuttum ama çikolata sos aldım hiç değilse. Evde de damla çikolata vardı Allah'tan.
Bu tarifi Lezzet Pınarı'nda gördüm. Ama aslı hindistancevizli idi. Koşaraktan mutfaktaki çekmecemi kontrol ettim, aa ne göreyim, hindistan cevizi kalmamış, çikolatadan sonra ikinci hayal kırıklığı... Ee ben de cevizli yaptım. Öyle de böyle de çikolatalı bir sürpriz oldu. Zaten canım hindistan cevizi değil çikolata çekiyordu. Tarif, biraz değişti tabi. Tarifin aslı için Lezzet Pınarı'nı ziyaret edin. Gerçi o da azıcık değiştirmiş :) O da Deniz'den almış tarifi, Deniz Saniye Sultan'dan, Saniye Sultan Yeni Tadlar'dan... Tarif güzel olunca değişe değişe bayaa bir blog dolaşmış anlayacağınız :) Siz hepsini okuyup ağzınıza uyanı yapın, zaten değişiklikler de ufacık değişiklikler. Hindistancevizi yerine ceviz katarak en büyük değişikliği ben yapmış oldum, kekin lezzeti kafi derecede güzeldi, o yüzden en kısa zamanda hindistancevizlisini de denicem inşallah :) Tarif işte burada, tabi cevizli versiyonuyla:

Keki için:
3 yumurta sarısı
1 yumurta beyazı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı damla çikolata (benmari usulü eritilip eklenecek)
1 paket vanilya
25 gr kakao (1 küçük paket, yaklaşık 3 yemek kaşığı)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Dolgusu İçin:
3 yumurta akı
1 çimdik tuz
1 su bardağı+2 yemek kaşığı incecik çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Üzeri için:
Hazır çikolata sosu

İlk önce dolguyu hazırlıyoruz. Yumurta akını ve bir çimdik tuzu yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz. İçine çekilmiş cevizi ve pudra şekerini ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.

Şimdi keke geçelim. Önce yumurta sarıları, yumurta akı ve şekeri bir güzel çırpıyoruz. İçine yoğurt, sıvıyağ ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.

Fırını 175 derecede ısıtıyoruz. Kek kalıbını yağlayıp kek harcının yarısını kalıba döküyoruz. Ortaya dolgu harcını döküyoruz. Üzerine kek harcının kalanını döküp fırına veriyoruz. Kek pişince kalıptan çıkarıp servis ederken üzerini çikolata sosuyla süslüyoruz. Bu akşam Eşim erken gelirse kekimi de alıp kayınpederlere gitmeyi düşünüyorum. Bugün Bandırma'ya dönecekler. Dönmeden son son bir görüşürdük. Aldığım grip mikroplarını da iade ederdim belki :) Betül, hedef olarak seni seçtim, hadi hayırlısı.

Not: Hayırsız kekimi, dengeli dökememişim ya da ceviz mi ağırdır nedir, ortada olması gereken kısım bayaa bir dibe doğru yaklaşmış. Kendisini bu defalık bağışlıyorum, bir daha böyle şeyler yapma kekciğim, tamam mı?

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

a aaa o Deniz benim ayol dedim kendi kendime:)
sonrada bu zeka üstü cümle için güldümm bayağı:)
ellerine sağlık gülüm:) bu keki ben de çok beğenerek yapmıştım.. yapış o yapış yalnız birdaha hiç yapmadım:)
her başka kişinin deneyişinde kendinden bir yorum katması çok güzel bence çok iyi etmişsin:)

humeyra dedi ki...

Evet, o Deniz sensin :) Blog blog dolaştım, herkes birbirine link vermiş :)
Ben bu kadar farklı bir yorum katmazdım da şartlar öyle gerektirdi :) Markete bir kere gitmiştim, bir kere daha gitmeye üşenince cevizli yaptım :)

Related Posts with Thumbnails