8 Ağustos 2011 Pazartesi

Hazır Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Börek


Denemenizi tavsiye edeceğim lezzetlerden biri. Dün akşam iftarda herkes beğendi, tarif sordular.
Ayrıca işin güzel yanı bu böreği bir kaç gün buzdolabında bekletebilir sonra fırında 1-2 dakikada ısıtıp yepyeniymiş gibi yiyebilirsiniz.

16 adet baklavalık yufka

İçi:
6 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Soğan
250 gr kıyma
3 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı şeker
1 Çay kaşığı karabiber

Arası:
4-5 kaşık tereyağ

Üzeri:
Arası için kullandığımız tereyağının arta kalanı
1 Yumurta sarısı
2 Kaşık yoğurt
1 Çimdik tuz

Önce içi hazırlıyoruz. Soğanı rondodan geçirip tavada sıvıyağ ve kıyma ile kavuruyoruz, içine tuz, karabiber ve şekeri de atıyoruz. Sonğan yumuşayınca altını kapatıyoruz.
Başka bir tavada tereyağını eritiyoruz. Yufkaları 2'şerli sarıcaz. Önce bir yufkayı tezgaha seriyoruz, arasına fırça ile tereyağı sürüyoruz. Sonra üzerine diğer yufkayı seriyoruz ve azıcık da tereyağı sürüp iç malzemeden koyuyoruz ve yufkayı sarıyoruz. 14 yufkayı da sarıp tepsiye diziyoruz ve arzu ettiğimiz boyutta kesiyoruz. Piştikten sonra üstü çıtır olacağı için kesme işini fırına sürmeden önce yapıyoruz.
Tavada kalan tereyağına yoğurt ve yumurtayı ilave edip tuzunu da katıp çırpıyoruz ve fırça ile böreklerin üzerine sürüyoruz. 180 derecede ısınmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

bende denemiştim gerçekten çok leziz oluyor.ellerine saglık.

yeşim dedi ki...

çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım...bak arkadaş listendeymişim hiç haberim yok tesadüfen gördüm...alıyorum bende listeme...beklerim.sevgilerimle...

humeyra dedi ki...

Teşekkürler.
Yeşim hanım, sizin bloğunuzdan tarifler de denemiştim, özellikle çilolatalı madonun kurabiyesi çok hoşuma gitmişti, farklı fikirlerinizi ve sunumlarınızı takip etmek hoşuma gidiyor. Böreği beğenmenize sevindim.

Adsız dedi ki...

Acaba yufkayi kisa kenarindan mi sariyorsunuz yoksa uzun kenarindan mi? Ona gore yufka yogunlu degisir cunku.

Tesekkurler

Related Posts with Thumbnails