9 Ağustos 2011 Salı

Yoğurtlu Köz Biber Salatası

4 Adet hazır köz biber
3 Kaşık yoğurt
3-4 Dal dereotu
Tuz

Köz biberleri ve dereotunu doğrayıp tüm malzemeyi harmanlayın. Bu kadarcık. Bunun da tarifini verdim ya aferin bana. İşte güzel olan, herşey hazır. İşimiz çok kolaylaştı son zamanlarda. Ama ne hikmetse yine de bitmiyor bu işler. Daha ütü var, beni bekliyor. Bu arada evde geçen gün bir hamamböceği görmüştüm. Eşim bir terlik yardımıyla kendisini haklamıştı. Sonra onu gördüğümüz yere ilaç sıkmıştık, devamı varsa ölsünler diye. Ama olan olmuş bile, hamamböceği eve yumurta bırkamış olacak ki dün yatak odasında yerde miniminnacık yavru bir hamamböceği gördüm, henüz rengi bile kararmamıştı, sarışın sarışın geziyordu ortalıkta, eşim onu da bir peçe yardımıyla hakladı, sonra odayı ilaçladık ama bu işin altından kalkamıcaz gibi geliyor bana. Bir ilaçlama şirketi gelip işe el koysun istiyorum ama eşim şimdilik pek ciddiye almıyor bu böcekleri, evi bastıkları zaman ilaçlatıcaz sanırım. Ama çok nefretlik böcekler bunlar. Bir yayılsalar sonra gezmedik yer bırakmayacaklar. Yemek bloğunda da böcek anlatılmaz ama gündemimde böcek var şu sıra. Neyse... Böceksiz günler diliyorum.

2 yorum:

mihli dedi ki...

efenim salatanız çok lezzetli görünüyor. uzun zamandaır bloglardan uzaktaydım.. neler pişmiş neler yenmiş hümeyranın mutfagında bir bakayım dedim. ufaklıgı görürmüyüm edim ama yoktu.. canlısını artık:)) bizimki, 8 ekimde 3 aylık olucak.. ekimde oralardayım, nasip olursa görüşelim..
ay bu postu seçmemein sebebi böcüklere hiç sıra gelmedi.. hümeyraa kıbrıstaki böcekleri unuttunmu?? onların yanında burdakiler olsa olsa karınca büyüklügünde kalır....

humeyra dedi ki...

Buralardayız mihli, görüşelim valla, iyi olur.
Ayrıca böceğin irisi ufağı olmaz, böcek böcektir, hepsi tiksinç.
Hepsini öldürdük, ilaçla toplu katliam yaptık evde.

Related Posts with Thumbnails