22 Ekim 2009 Perşembe

Ispanaklı Börek





 Yeni doğmuş bloğumun ilk tarifi... Ispanaklı börek. Aşk-ı Memnu dizisini izlerken çayın yanına yeriz diye yapmıştım ama sonra diziyi beklemeden akşam yemeğinde yedik. Çok sevgili Havva ve pek muhterem Fatma'nın da canı çekti diye bir kısmını ayırdım tabi (Bakın ne kadar da saygılıyım size karşı kızlar, öyle yani, kıymetimi bilin). Yarın çalıştıkları büroya götürüp sürpriz yapayım diyorum. Üşenmesem bir de elmalı kek deneyecektim ama bir baktım blog açayım derken saat kaç olmuş. Artık elmalı keki de bir dahaki sefere yapar getiririm Havva'cığım.

Fazla laf kalabalığı yapmadan tarifi vereyim:

Malzemeler:
6 Yaprak yufka
2 Yumurta
1,5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı yoğurt
1 Su bardağından az sıvıyağ
Tuz
İçi:
1 kg Ispanak
1,5 Orta boy soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
Yarım kaşık domates salçası
Yarım kaşık biber salçası
Tuz
Karabiber
1 Kase peynir
Ispanakları yıkıyoruz, zaten en zahmetli kısmı burası, yıka yıka bitmiyor, gerisi kolay. Soğanları yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı sıvıyağda kavuruyoruz, yumuşayınca salçayı ekliyoruz, bir-iki de salçayı çeviriyoruz soğanla. İçine elimizle parçalayarak ıspanakları atıyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz. Ispanaklar hacmini biraz kaybedene kadar çeviriyoruz, pişirmeye gerek yok. Bu harcın içine çatalla ezip bir kase peyniri de ekliyoruz, isteyen daha fazla ekleyebilir tabi. Kuralı kitabı yok bu işin, içinizden geldiği gibi takılın. Harç hazır.
Bir kapta yumurtaları, sütü, yoğurdu, yaklaşık 1 su bardağı sıvıyağı ve azıcık tuzu kaşıkla çırpıyoruz.
Tepsinin altını azıcık yağlayıp yanınıza alın, harcı ve çırptığınız karışımı da. Yufkanın birini açın, üzerine çırpılmış karışımdan 2-3 kaşık dökün, kaşığın ucuyla yufkaya yayın. Sonra ıspanaklı harcın göz kararı altıda birini bu yufkaya dağıtın, yufkayı sarın, tepsinin ortasına dolayıp yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp tepsiye birbiri etrafına dolayın. Tepsinin en üstüne artan harcı yayarak dökün.
Fırını 175-180 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına koyup kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

6 yorum:

aysenur dedi ki...

Seni izliyorum...

humeyra dedi ki...

I know what you did last summer...
Ayşenur, öyle bir söylemişsin ki telaşa kapıldım, sağımı solumu yokladım :S Korku filmi gibi...
İzle beni, blogun html'sini biraz daha yaymaya çalışıcam yarın. Ama şimdilik yeter kurcaladığım. Malum burada gece. Ben uyumaya gidiyorum. Sen de yaptıklarının resmini çekersen buraya koyarız. Hadi kolay gelsin yarın.

Unknown dedi ki...

Ben de izliyorum :)

humeyra dedi ki...

Bloggerla ilgili ufak bir problem yaşadım, problemi ilk gördüğümde önce panik yaptım, gitti gül gibi blog diye. Ama hemen yardımcı oldular, meğer bilgisayarımın her bir yeri güvenlik duvarları ile örülü imiş.
Bu arada beni izlemekle yetinmeyin, Havva güzel yemeklerinin fotğraflarını çek, yayınlayalım, bloğumuz şenlensin, emine gibi yeni evliler faydalansın.

semra dedi ki...

bi ara yufkayla bu böreklerden birini deneyeceğim ve ilk böreğim olacak bu anlamda,hangisini önerirsiniz blog hanım?

humeyra dedi ki...

Senin için aslında su böreği tarifi vermek lazım Semra. Netten araştırdım. Havva'nın annesi de yapıyormuş. Bir ara Havvalar'a gidip olayı yerinde inceleyeceğim :P

Related Posts with Thumbnails