Malzemeler:
3 Yumurta
2 Kaşık sıvıyağ
Yarım limondan az fazla limon
2-3 Çay kaşığı pulbiber
Tuz
Yumurtaları çok sert olayacak şekilde haşlıyoruz. Sarısı kaskatı kesilmemeli yani. Bunun basit bir formülünü Havva'dan duymuştum. Yumurtanın suyu göbek atmaya başlayınca içimizden 100 saniye kadar sayıyoruz, böylece sarılar istediğimiz gibi bir kıvamda oluyor. Yumurtaları soyup doğruyoruz, içine diğer malzemeleri atıp karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
5 yorum:
proteyin deposu yumurta.. cok sağlıklı,ellerine sağlık
Kimse senin kadar guzel yapamior sekerim :D (becerdim mi, becerdim mi, gercek yemek bloglarindaki yorumlara benzedi mi???)
Resmini annemler beğenmediler ama, fazla yumuşak duruyormuş, yerken öyle demiyorlar :P
Niye, ben asil resmini sevdim... Yumurta kuru kuru olunca salata olmasinin ne ozelligi var. Buna banicaksin ekmegini, limon tadi agzina gelicek islak islak :D
elıne sağlık canım
Yorum Gönder