23 Ekim 2009 Cuma

Zeytinyağlı Bamya


 Aslında bu bloğu açmamın en önemli sebebi Emine'nin beni arayıp 'Bloğa neden yeni şeyler eklemedin? Akşama yapacaktım.' demesiydi. Bundan önce başka bir yerde blog açmıştım ama o da pek amele işi duruyordu, böyle şık görünmüyordu. O yüzden motivasyon falan kalmamıştı bende. Şimdi şablonum bembeyaz, pırılpırıl. O yüzden bu yemeği Emine'ye ithaf ediyorum :))

Malzemeler:
Yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı
1 Büyük soğan
4 Domates
Yarım kilo bamya
1 Kaşık sirke
1 Limon
Tuz
1 su bardağı kadar sıcak su (Bak bu su miktarını da sırf senin için ölçtüm Emine, yoksa bir miktar su der geçerdim)

İlk iş bamyayı temizliyoruz. Tepelerindeki çıkıntaları derine dalmadan ince bir tabaka halinde kesiyoruz, kalem ucu gibi duruyor ama hala, tepesini keser atarsak bamya çok salyalı olur. Ben salyalı seviyorum ama genelde kimse sevmez. Soğanı doğrayıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavuruyoruz. 4 domatesi ufak küpler halinde doğruyoruz. Kavrulan soğana domatesi ekliyoruz. Sonra da bamyayı koyuyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Şöyle bir karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Domatesin suyuyla pişsin biraz diye. As sonra içine sirke ve limonu da ekliyoruz şöyle bir kaç kere daha karıştırıyoz ve sonra suyu ilave edip kapağını kapatıyoruz. Pişiyor. Normalde salyalanmasın diye kaynar suyu ekledikten sonra bamyayı koyuyorlarmış ama ben hiç öyle yapmadım. Kendi suyuyla biraz pişmeyince olmazmış gibi geliyor bana hep. Suyu sonradan ihtiyaç olduğu kadar ekliyoruz.

2 yorum:

aysenur dedi ki...

Ta ta ta ta...
Yine ben!
Ben de salyali seviyorum :D

semra dedi ki...

süper ya ben çok sevdim hakkaten bu bloğu,kanım kaynadı,bu arada ayşenur gelince hatırlat ısırıcam seni içimden geldi..

Related Posts with Thumbnails