1 Aralık 2009 Salı

Karnıyarık


Malzemeler:

9 Patlıcan
1 Yemek kaşığı tuz
Su

İçi:
3 Orta boy soğan
250 gr kıyma
2 Sivribiber
Sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı acı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Yarım demet maydanoz (İsteğe bağlı)

Üzeri için:
5 Sivribiber
1 domates

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Fırına sokarken:
Kaşığın ucuyla salça
2 su bardağı kadar su

İlk iş patlıcanları resimdeki gibi pijamalı bir şekilde soyuyoruz ve karınlarından boyuna doğru iki tarafından kesiyoruz ama baş be alt kısmı ayrılmayacak şekilde. Bir tencerey bir yemek kaşığı yuz atıp karıştırıyoruz ve patlıcanları bu tuzlu suda bekletiyoruz.

Ayrı bir kapta patlıcanların için hazırlıyoruz. Soğanları ve 2 biberi doğruyoruz. Kıymayı, soğanları ve biberi tencereye alıp biraz sıvıyağla pişiriyoruz. Kıymalar pişince içine salça, tuz ve karabiberi ilave edip biraz da öyle pişiriyoruz. Kıymayı ocaktan alınca içine yarım demet kıyılmış maydanozu ilave ettik mi içimiz hazır oluyor.

Kızartma tenceresinde yağı kızdırıyoruz. Suda beklettiğimiz patlıcanların sularını sıkarak alıyoruz ve bir kağıt havluyla kuruluyoruz. Her tarafını kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları, altına kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alıyoruz. Yağını kağıt havluya versin diye. 5 biberi ortalarından uzunlamasına kesip çekirdeklerini temizleyip kızartıyoruz. Onları da kağıt havlu üzerine alıyoruz. Aslında bence böyle kızartılınca karnıyarık yine de yağlı oluyor. Bir dahaki sefere patlıcanları fırında közlemeyi düşünüyorum. Eskiden kızarmış karnıyarığı seviyordum ama artık ağır geliyor.


Patlıcanları tepsiye dizip içlerini resimdeki gibi dolduruyoruz. Üzerlerine biber ve yarımışar ince dilim domates koyuyoz. 2 su bardağı kadar suda kaşığın ucuyla aldığımız salçayı ve biraz tuzu eritiyoruz. Tepsiye patlıcanların dibine döküyoruz ve 180 derece fırında suyuyla kaynaşana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

karnıyarık çok güzel görünüyor,bi ara yapsam iyi olacak..

Adsız dedi ki...

şu karnıyarığa ne zaman baksam beni tahrik ediyor..

Related Posts with Thumbnails