13 Ocak 2010 Çarşamba

Soğan Salatası



Etli, köfteli yemeklerin, balığın yanına bu salata öyle güzel gidiyor ki. Tabi sonrasında herkes birbirine hoh yapıyor ama olsun. Bazı lezzetler için biraz fedakarlık yapmak gerek. Soğan kokusuysa bu fedakarlığın adı, katlanıcaz lezzeti için.

Malzemeler:
2 İri soğan (Hilal şeklinde doğranmış, julyen diyenler de var tabi)
Tuz
2 Limon
Yarım demet maydanoz
2-3 Tatlı kaşığı pulbiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ (Çok olsun, az olmasın)

Soğanları tuzlu suda bir güzel öldürün. Avuçlarınızla sıka sıka öldürün ki midenizi yormasın. Avuçlarınızla sıka sıka tuzlu sudan alın, başka bir kaba koyun. Üzerine kıyılmış maydanozu, limon suyunu, pulbiber, yağı koyup karıştırın. Tuzuna bakın. Tuzlu suda öldürdük ama yine eksik olabilir. Eksikse ilave edin. Afiyet olsun.

2 yorum:

elif dedi ki...

alternatif bir tarif sunayım dedim:soğanları ince ince hilal şeklinde doğradıktan sonra sumak ile ovalıyosun yani yoğuruyosun.sonra tuz zeytin yağı ve bol limon döküp yine bol kısmından maydonoz ekliyosun.bu karışımı elinle karıştırıp tabağa alıyosun.kaşıkla yapma çünkü çok denedim aynı tadı vermiyor.illa elinde karıştırıp elinde servis yapıcaksın.sen de kimsin dersen "çukurova gelini".....

humeyra dedi ki...

:) Bizim evde sumağı yemediler vakti zamanında. Belki de sumağın kalitesi düşüktü buradan aldığımız için. Sumaklı soğan salatasını ben de çok severim.

Related Posts with Thumbnails