8 Ocak 2010 Cuma

Tavuk Göğsü


Bazen resimler, gerçeklerinden daha çekici görünüyor. Yemek yapma işini bırakıp fotoğrafçılığa mı atılsam acaba? Öyle bir poz veriyor ki yemekler... Ama tabi vereceğim tarif de güzel. Gerçek tavuk göğsü gibi içinde tavuk eti yok, zaten olsa babamlar yemezler. Ben her ne kadar orijinalini daha çok sevsem de "Aslında içinde gerçek tavuk göğsü olmalı" dediğim zaman, annemle babam şaşırarak bakıyorlar. Tavuk etini bu tatlıya bir türlü yakıştıramıyorlar.

Malzemeler:
1 Su bardağı un
1 Paket margarin
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
1 Paket vanilya
(Arzu edilirse süt ilave edildikten sonra karıştırmaya devam ederken içine 1 adet falım sade sakız ya da damla sakızı ilave edilebilir. Çok daha hoş bir tat elde edilecektir.)

Sosu:
1,5 Su bardağı süt
8 Kaşık şeker
3 Kaşık un
2 Kaşık kakao

Önce bir tencerede margarinle unu kavuruyoruz. (Biz her zamanki gibi tereyağı kullanıyoruz, margarin sağlıklı değil, bizim eve giremiyor. Bir keresinde almak gibi bir hataya düştüğümüzde, babam 2 paket margarini çöpe atmıştı. Margarine sinek bile konmuyormuş, margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıymış. Demek ki biz tereyağ yiyenler, siz margarincilerden daha fazla yaşayacağız. Babam bizi sonsuza kadar yaşatacak. Bizim eve teflon da giremiyor. Kola ve cips, girdiği zaman da hayıflana hayıflana yiyip içiyoruz. Ama bizim ölümümüz de fındık, badem, ceviz derken çok yemekten olacak gibime geliyor.) Ayrı bir kapta şekerle sütü karıştırıyoruz. Un kavrulduktan sonra karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş şekerli sütü ilave ediyoruz. İyice karıştırarak krema göbek atıncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp içine vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Sonra da kremayı mikserle iyice ılıyana kadar çırpıyoruz. Sabırlı olanlar soğuyana kadar da çırpabilir de bende o kadar sabır yok tabi. Bir tepsiye ya da borcama boşaltıyoruz kremayı.
Sosu da tüm malzemeleri karıştırarak pişirmek suretiyle krema yapıyoruz. Mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz ve beyaz kremanın üzerine döküyoruz.
Kabın üzerini streçleyip buzdolabında soğutuyoruz.
Normalde bu haliyle hazır oluyor. Ama ben üzerine kavrulmuş çekilmiş fındık döküp yemeyi tercih ediyorum. Afiyet olsun.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

annemle babam yine iyi tepki veriyorlarmış,mücahite dediğimde ııyyk hadi ordan tavuk göğsünde tavuk mu olurmuş diye benimle iddiaya girip dalga geçmişti.tabi sonra sonu hazin oldu o ayrı mesele:D

Related Posts with Thumbnails