Kurabiyelerin aslı Kakaolu Kurabiye. Tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Üzerini süslemek için beyaz çikolata ve bonibon kullandım. (Niye yazıyorsam? Sanki körsünüz. Laf olsun işte. Yazıyorum ki resmin yanı boş kalmasın. Maksat muhabbet olsun:)). Tarife uygun bir şekilde kurabiyeleri pişirdikten sonra soğumasını bekleyin. Bizim evde beyaz çikolataya pek rağbet eden olmaz ama çok şeker göründükleri için ve ben Kurabiye Tabağım daha sevimli olsun istediğim için kurabiyelerin sadece 8-9 tanesini beyaz çikolata ile kapladım. (8-9 adet kakaolu kurabiye için 80 gr beyaz çikolata ve 1,5 kutu bonibon kullandım. Aldığım beyaz çikolatanın kıvamı biraz koyuydu sanırım. O yüzden kurabiyelerin üzeri kalınca kaplandı. Çikolatayı benmari usülü eritin. (Yani Bir tencereye su koyup kaynatın. Daha ufak bir tencereye de çikolataları koyup bu tencereyi büyük tencerenin içine koyun. Altta su kaynadıkça üstteki tencerede çikolatalar eriyor. Sıcak su çikolatanın yanmadan erimesini sağlıyor.) Kurabiyeleri erimiş çikolataya bandıra bandıra bulayın. Çikolata donmadan da üzerlerine bonibonları yerleştirin ki bonibonlar çikolataya yapışsın. Sonra da soğutun. İzzet, beğendiğini söyledi. Ama gönlümü almak için de söylemiş olabilir.
11 Şubat 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder