11 Şubat 2010 Perşembe

Kakaolu Kurabiye

Kurabiye hamurunun tarifi Pelince Lezzetler'den. Orada şekil ve süsleme biraz daha farklıydı o kadar. Annemle çeyizimin parçalarını tamamlarken, çok şirin kurabiye kalıpları görmüştüm. Annem diye demiyorum, çok iyi kadındır, kıyamaz, ne istersek almaya çalıştı bunca senedir. Sonuç olarak kalıpları aldık. Kalp şekli lazımdı ki yapılan kişi sevildiğini bilsin. Bildiyse ne ala.
Bu kurabiyeyi pişirdikten sonra bin türlü şekilde süsleme yapabilirsiniz.

Malzemeler:
1 Paket margarin
1 Su bardağı nişasta
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Yemek kaşığı kakao
3 Su bardağı un

Malzemeleri karıştırıp hamur haline getirin. Hamur ele yapışmayan bir hamur. Hamuru, yarım saat buzdolabında dinlendirip 0,5 cmlik incelikte açın. İstediğiniz kalıplarla şekil verin. Bence kalp en güzeli. Tepsiye dizin. Yağlı kağıt kullanmak daha mantıklı tabi. Tepsi kirlenmiyor. Rahat iş. Ama yağlı kağıt bitmişti. Ben direk tepsiye dizdim. Tepsiyi yağlamaya gerek yok, zaten kurabiye yapışmıyor. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 13-15 dakikada piştiler. Tarifi aldığım yerde 15-20 dk diyor ama bizim fırın biraz hızlı pişiriyor. Belki de ondan. Yani fırınınıza göre davranın işte siz, uzun lafın kısası.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails