2 Şubat 2010 Salı

Tavuk Suyuna Pilav


Tavuk suyuyla yapılan pilav kadar lezzetli pilav yoktur herhalde. Bazen annemin canı sadece haşlanmış tavuk çeker. Ne kızartma, ne fırın yemeği... Sadece tavuk haşlanacak, annem onu tuza karabibere bana bana yiyecek. Ben de seviyorum tabi. Tavuğu, suda bir güzel haşladıktan sonra tavuğun suyuna da pilav yapıldı mı daha ne ister ki zaten insan? O tavuk bulyonlar, bu lezzetle hayatta yarış edemezler. Tavuk sulu pilav, bulyonlu pilavla muhattap bile olmaz, yolda görse selam vermeye tenezzül etmez (Yani yürüyen pilav olsaydı tabi:)), çünkü aralarında lezzet bakımından dağlar kadar fark var.

Malzemeler:
1 Su bardağı pirinç
2,5 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı kadar tel şehriye
Tuz
Karabiber
Svıyağ

Tencereye biraz sıvıyağ koyup içine tel şehriyeyi atıyoruz. Yıkanmış pirinçleri ilave edip bir güzel kavuruyoruz. Tavuk suyunu da ekleyip tuz mikarına bakıp tuzunu ayarlıyoruz. Tavuk suyu tuzlu olduğu için, tuzuna bakmadan içine rastgele tuz ilave etmeyin de pilav rezil olmasın. Çok az da karabiber ekleyip kapağını kapatın. İçindeki tavuk suyu kaynayınca ocağın altını kısık ateşe alıp pilav göz göz olana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp 3-5 dakika da demlendirdik mi afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails