17 Mart 2010 Çarşamba

Patates ve Dalgınlığım

Bugün bende bir dalgınlık bir dalgınlık ki sormayın gitsin (Zaten de soran yok, o ayrı mesele).

Elmalı Rulo denedim o dalgınlıkla. Turuncu yere tıklarsanız çekici bir kek resmi göreceksiniz. Ama benim kekin resmini asla göremeyeceksiniz, çünkü çekmedim :P Faciaydı. Kek pişti mi pişmedi mi bakmadan fırından aldım, hadi yaptım bir hata dışarı çıkınca bir kontrol et di mi? Dalgın dalgın kek mi yapılırmış. Rulo yaparken farkettim ki kek cıvık cıvık duruyor daha. Yamuk yumuk ruloyu sarıp fırına soktum yine. Artık o rezil ruloyu kim yer de bitirir bilemiyorum. Bu dalgınlığımın kötü sonucuydu.
Sonra patates haşlıyordum, kavurma yapacaktım sözde. Patatesi ocakta unuttum bu sefer de. Ama sonuç güzel oldu. Bu da dalgınlığın iyi sonucuydu. Patates mis gibi haşlandı biraz da kızardı. Çok hoş bir tadı oldu. O yüzden nasıl olduysa anlatıyorum.

Malzemeler:
3 Sarı patates
Üzerini kapatıp 1-2 cm geçecek kadar su
Yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
Tuz

Patatesleri soyup öyle haşlarım ben. Soydum her zamanki gibi. Resimdeki gibi doğradım. Tencereye koydum. Suyunu da üzerini 1-2 cm geçecek kadar ekledim üzerine. Haşlarken sıvıyağ ve tuz da atarım gibi tadı olsun biraz. Haşlanınca süzerdim normalde. Ama unutmuşum işte. O da suyunun hepsini yemiş yutmuş, kalan yağda da dipleri kızarmış, köz tadı gelmiş biraz. Çok lezzetli idi. Üzerine de az karabiber serptim.

Not: Dalgınlıktan patates kızardıktan sonra tencereye yarım çay bardağı kadar su kattığımı yazmayı unutmuşum dün gece :)

2 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

iyiki unutmuşsun dalgınlığına gelmiş sonuç harika,aayyyy canım patates istedi

humeyra dedi ki...

Rezil kekimi görmezden gelirsek iyi ki dalgınlık yapmışım :P

Related Posts with Thumbnails