Malzemeler:
2 Kabak (Rendelenmiş)
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı pirinç
Su
Tuz
1,5 Çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı mayonez
Tuz
4-5 Dal dereotu (Kıyılmış)
1 Diş sarımsak (Arzunuza göre çoğaltın)
Yarım limondan biraz daha az limon (Arzunuza göre azaltın, çoğaltın)
Rendelenmiş kabağı sıvıyağda çiğ kokusu gidene kadar, kabaklar suyunu verip çekene kadar pişirin.
Pirinçleri suda haşlayın, içine çok az tuz serpin. Haşlanan pirinçleri süzün.
Bir kaba yoğurt, mayonez, rendenin ince tarafından rendelenmiş sarımsak, çok az limon ve tuz atıp karıştırın. Dereotu, ılınmış kabak ve pirinci de ekleyip karıştırın. İster ılık ılık ister soğutup yeyin, afiyet olsun.
Bu tarif Mutfaktan Sesler'in 59. PDÇSE'ne gitsin.
7 yorum:
Bende de kroniklesti tembellik, bir türlü elim gitmiyor bu aralar... Insallah ikimiz de normale döneriz en kisa zamanda... Sevgilerimle, hayirli aksamlar arkadasim...
off offff nefis görünüyorrr canımm ellerine saglıkk:)) sevgilerimi bırakıyorum
off offff nefis görünüyorrr canımm ellerine saglıkk:)) sevgilerimi bırakıyorum
canım tam bir yaz salatası olmuş ellerine sağlıkk..:))
s.a
elcağızlarına sağlık geçen ramazan et yemeklerinin yanına çok yaptım çok yakışıyo bide bunun diğer adı "nuraniye:))"
selam ve dua ile
Hemen başlığa ilave edeyim böyle güzel bir ismi varsa... :)
İşte bunu yaparım ben kesin ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder