22 Şubat 2011 Salı

Fesleğenli (Reyhanlı) Kremalı Tavuklu Makarna

Uzun zamandır canım fesleğenli makarna çekiyor. Ama nasıl bir çekmek... Zaten böyle kremalı, peynirli makarnaları seviyorum, bir işin içine o fesleğenin kokusu, tadı girdi mi tamamdır. Hayır, bir de evde bir kavanoz kuru fesleğen var, neye katıcam bunu diye düşünüp duruyorum. Ulan akıllı makarna yapsana. Yaptım nihayet. Eşim İzzet Kemal sever mi sevmez mi diye düşünürken Allah'tan o da beğendi.
Buradan diğer fesleğenli kremalı makarna sever dostum Havva'ya sesleniyorum. Bize gelirsen sana da yaparım, gelmezsen havanı alırsın, buradan böyle seyredersin sadece.
Bu makarnanın yapımı çok kolay, vakit de almıyor, ama işin zor kısmı hemen sıcacıkken tüketmek gerek, yoksa peynirler, krema vs soğudu mu iyi olmaz. Sıcakken bir harika oluyor. O yüzden deneyecek olanlar, ikram edecekleri kişilerin gelmelerine çok yakın bir zamanda yapsınlar bu makarnayı.

Malzemeler (3 Porsiyon):
Yarım paket (250 gr) buket (ballerine) makarna
5 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
3 Çay kaşığı tuz

Kremalı sosu:
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
220 gr kadar tavuk göğsü (1,5 su bardağı civarıdır)
2 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı fesleğen
1 Kutu krema (200 ml)
1 Yemek kaşığı krem peynir (Ülker İçim)
1 Yemek kaşığı tam yağlı beyaz peynir

Makarnayı kendi suyuyla pişiriyoruz. İlk iş bir tencereye suyu koyduk, sonra kaynadı, tuzunu ve yağını atıyoruz. Makarnamızı atıyoruz ve pişiyor. Suyunun tamamını çekiyor. Daha diri makarna seviyorsanız fazla suyu süzersiniz ya da daha yumuşak makarna seviyorsanız artık, siz ona göre sıcak su ilave eder az daha pişirirsiniz. Bence böyle bu suyla iyiydi.  
O pişirken biz bir teflona sosu hazırlıcaz. Sıvıyağı koyup küp küp minik doğradığımız tavukları ilave ediyoruz. Tavuklar pişince içine fesleğen ve tuzunu katıp 1-2 karıştırıp hemen peşinden kremasını ve peynirleri ekliyoruz. Peynirler de eridi mi sos hazır.
Sosun yarısını makarnaya döküyoruz. Geri kalanı da tabaklara koyduğumuz makarnanın üzerine bölüştürüyoruz. Azıcık da kuru fesleğini üzerine süs olsun diye serptik mi tamamdır. Soğutmadan yiyoruz. Mıımmh diyorum :)

Yanına da salata yaptım ama karnım öyle bir şişmiş ki çok salata yiyemedim makarna yemekten :) Halbuki bu mevsimde vitamin olcaktı, bağışıklığımızı kuvvetlendircekti, enerji yapcaktı bize.
Kış Salatası:
Yarım ufak turp
1 Havuç
Mor lahana
2 Dal yeşil soğan
Yarım limon (Tadına bakın)
2-3 Dal marul
Tuz
Sıvıyağ

Turp, havuç rendelenir. Mor lahana ve yeşil soğan doğranır. Yarım limon ve biraz tuzla ovuşturulur. Sonra içine marul doğranır, yağ eklenir, tadına tuzuna bakılır, tamamsa doğru sofraya.
Not: Tarifi Yelpazesu'nun Tavuk Yemekleri Etkinliğine gönderiyorum.

10 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık harika görünüyor.
dün bloğumda bir duyuru yapmıştım siz değerli arkadaşlarım bana destek olursanız çok sevinirim.

minimutfaktan dedi ki...

Pek güzel olmuş bu makarna, ne kadar da güzel ayrıntılı anlatmışsınız, ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

selam Hümeyracığım
ellerine sağlık katılımın için teşekkürler canım bende şimdi cafemis arkadaşımızın etkinlik tarifini yayınladım
yarın da nasip olursa senin kahvaltı etkinliğin için bir tarif yayınlamak istiyorum kendi etkinliğimizin tarifini daha hazırlamadım inan:)))
yetişmeye çalışıyorum:D
sevgiler kolay gelsin canım

YeMeK vAkTi dedi ki...

hehehe eşe bağlamışsın sende benim gibi:)herşeyi çekinrerek yapıyorum sayesinde:)))Ellerine sğalık canım

memolininannesi dedi ki...

nedır bu kadınların eşim severmi acaba çilesi..allahtan ki kadın oturmalarımız var dağıtıp şımardığımız.kremalı tavuklu makarna... en kısa sürede bende .....

Unknown dedi ki...

HÜMEYRACIM ELLERİNE SAĞLIK TATLIM NEFİS OLMUŞŞŞ

kalpkurabiye dedi ki...

canımmmmmmmmmmm mükemmel bir makarna olmuş buu harika harikaaaa harikaaaa:))
anlatımında çok güzel olmuş..
mest oldumm ayol:)

Unknown dedi ki...

Makarna benim için başlıbaşına bir yemek ellerine sağlık

mintinin dünyası dedi ki...

canım ellerine sağlık.elimden geldiğince sana destek olacağımdan emin olabilirsin balım.resimler konusunu hallettiğine sevindim.bu konuda azcık acemiyim.:))
sen çok maharetli bir hatunsun bikez daha söyliyim:)sevgiler..

humeyra dedi ki...

Aylin ve memolinin annesi :) Eşim sevmese de yiyor, garibim şimdi hakkını yemeyeyim de ben sevdiği zaman mutlu oluyorum. O yüzden sevsin istiyorum.
Minticim, sağol, o senin kendi güzel görmenden. Yoksa ben de pek birşey bildiğimden değil. Kaman yemeğinin resmini unutmamıştım da öyle hallettim çünkü güzel yapmışsın.
Papatya68, zaten mühim olan eğlenmek, sıkma canını :) Ben sizin etkinliğe bi tarif daha yollicam bakalım yakın zamanda, olmazsa senin yerine de yollarım :), ona yetiş buna yetiş, insanda hal kalmıyor.
Minimutfak, kalpkurabiye, cafe portakal, kendimce teşekkür ediyorum yorumlarınıza. Gelin size de yapayım. Bir sürü fesleğenim var daha, yap yap bitmez :)
Lezzetsarayı, işletme okurken bize reklamın iyisi kötüsü olmazmış diye öğrettiler. Resimlerinin altına bloğunun adını yazarsan o siteye girenler tariflerini görünce senin siteni merak edeceklerdir. Emeğini de çalamamış olacaklar hem, çünkü resimlerde adın olacak.

Related Posts with Thumbnails