12 Ağustos 2011 Cuma

Kaymaklı Revani

Son zamanlarda tatlıya düşkün bir insan haline geldim. Doğumdan önce şerbetlilerden bir tek künefe yerdim, şimdi ne olsa yiyesim geliyor. Revaniyi ağzıma sürmezdim, şimdi bayıla bayıla yiyorum. Daha önce cevizli revani tarifi yayınlamıştım, bu tarif de onun biraz değiştirilmişi, o kadar. İkisi de birbirinden güzel. Denemenizi tavsiye ediyorum. Hindistan cevizi revaniye çok yakışıyor, dolapta bekledikçe o koku revaniye geçiyor ya hastasıyım. Üstüne kaymak kondu mu da harika oluyor.

Malzemeler:
3 Yumurta
3 Fincan şeker
3 Fincan un
1 Paket kabartma tozu (Ya da 1 tatlı kaşığı karbonat)
3 Fincan yoğurt
3 Fincan irmik
1 Limon kabuğu rendesi

Üstüne:
Hindistan cevizi rendesi 

Şerbeti:
6 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
Yarım limon suyu

Kaymak:
1 Poşet Dk Oetker Kaymak Tadında Şanti
1 Su bardağı süt

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz, sonra kekin diğer malzemelerini ekliyoruz ve çırpıyoruz. Altını az yağla yağladığımız fırın tepsisine döküyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırından pişiriyoruz. Pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırın. Temiz çıkarsa tamamdır.
Keki fırından çıkarıyoruz. Kek soğurken şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye malzemeleri katıp ocakta kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra bir süre daha ocakta kaynıyor. Sonra altını kapatıyoruz ve şerbetin ılınmasını bekliyoruz. Ilındıktan sonra keki dilimliyoruz ve şerbeti üzerine döküyoruz. Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Kaymak ise kutusunun üzerinde yazan tarife göre hazırlanıyor, streçe sarıp buzluğa atıyorsunuz ve donduktan sonra böyle dilim dilim kesip servis ederken revani dilimlerinin üzerine koyuyorsunuz. Oh mis. Aslında şimdi yazın dondurma ile de harika gider.
Tatlımızı Ramazan Lezzetleri Etkinliğine gelibolu17 ye ve cafemis e yolluyorum.

4 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, gercektende harika olmus ellerine saglik. Bende de yiyen yok yapamiyorum, ama canimda deli gibi tatli istiyor. Burdan bakmakla yetinecegim, belkide aldiris etmeden kendime yapacagim, sevgiler...

gelibolu17 dedi ki...

merhaba canım,hayırlı cumaların olsun,çok teşekkür ediyorum ellerine sağlık bu güzel tatlıların için,şimdi ikisinide yayınladım :) her zaman bekliyorum,selamlar,sevgiler,öptüm seni ve yeğenimi :)

cafemis dedi ki...

bu guzel tarıfın 53.sırada yayında,ellerıne saglık,afıyet,bal,şeker olsun,sevgıler

Unknown dedi ki...

Elinize saglık,Bu tatlı çpk guzel görunuyor.Kaymaklada ayrı bır guzel olmuş.

Related Posts with Thumbnails