18 Eylül 2011 Pazar

Susam Mantolu Toz Çikolata Soslu Kek

Hani insanın canı birşey çeker de o şey o an evde yoktur, kimi zaman üşenilmez markete gidilir, kimi zaman da market insana öyle uzak görünür ki... Atmasyon birşeyler yapmak gerekir. İşte öyle bir anımda, evde kakao yokken canım da koyu renkli bir kek çekerken keke toz çikolata sos koydum, tadı kakaolu keklerden daha güzel oldu. Susamı da her daim kekte sevmişimdir zaten. Son zamanlarda tadı damağımda kalan nadir keklerdendi.

Malzemeler:
2 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Paket daphne toz çikolata sos
1,5 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı haşhaş
2 Yemek kaşığı damla çikolata
1 Paket susam

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz, köpürünce içine süt, vanilya, k. tozu, toz çikolata sosu, unu katıp karıştırıyoruz.Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz. Kek kalıbını çok az yağlayıp tabanına ve yanlarına susam serpiyoruz, susamın bir kısmını kekin üstü için ayırıyoruz. Keke damla çikolata ve haşhaşı da ilave edip karıştırıyoruz ve kek kalıbına döküyoruz. Üzerine de susam serpip fırına sokuyoruz. Yaklaşık 25 dk da pişiyor. İlk 20 dk keki fırında rahatsız etmeyin, çökmesin. Sonra pişip pişmediğini kürdanla kontrol edersiniz. Piştiyse sıcağı biraz çıkınca dilim dilim yapıp yiyebilirsiniz. Ilıkken de soğukken de güzeldi. Özellikle ılık haliyle pek hoşuma gitti.
Gelibolu17 yeni etkinlik başlatmış, ben de tarifi oraya yollamak istiyorum. Çay, Kahve Bahane Etkinliğine... Etkinlik herkese açık, tarif yollamak isteyen herkesi bekliyorlar.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefissss,ellerine saglık canım.

gelibolu17 dedi ki...

canımm merhaba,güzel tarifinle destek olduğun için çok teşekkür ederim,elelrine sağlık :) şimdi yayınlama fırsatım oldu,gene bekliyorum,selamlar sevgiler..öperim :)

Unknown dedi ki...

notumu aldım muhakkak yapacagım.ellerine saglık.

Adsız dedi ki...

bize de bi ara yap da madem yiyelim anca reklamını yapıyorsun.. ayşe de çok fena osurdu heee nefes alamıyorum şu an..

humeyra dedi ki...

tenks e lot millet yorumlarınız için.
emine, adsız sensin, sen yigenim ayşeyi rezil ettin ben de seni açık edeyim. uşağı ne rezil ediyon annesi, hafta sonu gelin yapiim.

LaMa dedi ki...

gercekten cok guzel gorunuyor! susamli kek yapmistima ma cikolatalisi elbet daha guzeldir, ellerinzie saglik

Related Posts with Thumbnails