28 Şubat 2010 Pazar

Revani


Ben şerbetli tatlı hiç sevmem. Ama babam ve kardeşimin eşi Mücahit çok seviyorlar. Bu tatlıyı onlar için yaptım. Tarif annemin tarifi.

Malzemeler:
3 Yumurta
3 Fincan şeker
3 Fincan un
1 Paket kabartma tozu (Ya da 1 tatlı kaşığı karbonat)
3 Fincan yoğurt
3 Fincan irmik
1 Limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık ya da ceviz

Şerbeti:
6 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
Yarım limon suyu

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz, sonra kekin diğer malzemelerini ekliyoruz ve çırpıyoruz. Arzuya göre fındık ya da cevizini de katıp şöyle bir karıştırıp altını az yağla yağladığımız fırın tepsisine döküyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırından pişiriyoruz. Pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırın. Temiz çıkarsa tamamdır.
Keki fırından çıkarıyoruz. Kek soğurken şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye malzemeleri katıp ocakta kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra bir süre daha ocakta kaynıyor. Sonra altını kapatıyoruz ve şerbetin ılınmasını bekliyoruz. Ilındıktan sonra keki dilimliyoruz ve şerbeti üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Serviz ederken üzerine biraz daha fındık kavrulmuş fındık serptim ki şekil olsun. Aslında kaymak olsa belki ben de yerdim bu tatlıdan ama kaymaksızken şerbetli tatlıları yiyemiyorum.

5 yorum:

nesrin dedi ki...

Revani harika görünüyor.Annenin 3 fincani benim 1 bardagimla ayni ölcümü acaba?Eline saglik.Berlinden sevgiler...

humeyra dedi ki...

1 Su bardağından 1 silme yemek kaşığı kadar fazla. Ölçtüm bu sabah.

nesrin dedi ki...

Sevgili Hümeyra,
Gerci tanismiyoruz ama,yazilarindaki icten ifadeye güvenerek bir sey sormak istiyorum.Benim blogum da yeni.Bilgisayarla aram simdiye kadar hic olmamasina ragmen kendim düzenlemeye calisiyorum.Su Linkwithin herkesde oluyor.Bende olmuyor.Nerde yanlis yapiyorum.Bir fikir verebilir misin?Simdiden tesekkürler.Berlinden sevgiler...

humeyra dedi ki...

Tabi elimden geleni yaparım. Dur bir başka bloğuma ekleyeyim linkwithin i. Hatırlamış olurum nasıl eklendiğini. Sonra da sana aşamaları yazarım

humeyra dedi ki...

Benim blogdaki likwithin resimlerinin hemen altında "linkwithin" yazıyor ya oraya tıkla, http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget adresiyle yeni bir sayfa açılacak. Açılan pencerede "email"ini yaz, "bloglink"e tam adresiyle bloğunu yaz, yani http://bizimnesrininmutfagi.blogspot.com/
"platform" için "blogger"ı seç, "width"e de kaç resim görünmesini istiyorsan onu seç, ben 3 resim istedim, 3 işaretledim, sen istediğini seçersin.
"My blog has light text on a dark background" yazan yeri işaretleme, çünkü senin bloğun beyaz arkaplana sahip. Sonra "get widget"a tıkla. Yeni bir sayfa açılacak. Sayfada şöyle yazıyor ya:
1. Click to "install widget" open Blogger in a new window, and follow the steps below in that window. Please login if necessary.
"install widget"a tıkla.Seni kendi bloğuna yönlendirecek ki ayarlama yapabilesin. Kendi bloglarından hangisine eklemek istiyorsan onu seç ve "widget ekle"ye tıkla. Kendi bloğunun yerleşim sayfası açılacak tıklayınca. Sağ taraftaki gadget grubunun altında "linkwithin"i göreceksin zaten. Onu istediğin yere sürükleyebilirsin. Ben Kendi bloğumda "blog kayıtları"nın altına sürükleyip bıraktım, böylece her yeni yazdığım yazının altında görünüyorlar.
"Düzenle"ye tıklayıp renk ya da yazı tipi ile oynayabilirsin arzu edersen. Sonra da "kaydet" e bas. Ayrıntılı anlatmaya çalıştım, nerede takıldığını bilmediğim için. Atladığım bir yer varsa yine görüşürüz. Kolay gelsin :)

Related Posts with Thumbnails