3 Mart 2010 Çarşamba

Dağ Çilekli Muzlu Prenses Pasta


Merhabalar,
Canımın pasta istediği birgünde buzlukta dağ çilekleriyle karşılaştım. "Gelin sizi bir pasta yapayım" dedim, sevinerek kabul ettiler. Meğer buzlukta beklemekten onlar da sıkılmışlar. Hemen 1 su bardağı kadar dağ çileğini aldım, üzerine 3 yemek kaşığı şekeri attım, buzdolabına koydum ki şekerle içiçe birbirlerine tat versinler. O sırada ben diğer işleri hallettim. Hadi yazayım bakalım neler yapmışım.

Malzemeler:

Pandispanyası için:
3 Yumurta
3 Fincan un (1 Su bardağından 1 silme kaşık fazla)
3 Fincan şeker (1 su bardağından 1 silme kaşık fazla)
1/2 Paket kabartma tozu
1 Paket Dr. Oetker Gourmet vanilya (Bunun kokusu bir başka, o yüzden bunu alın bundan sonra)

Kafam pek dağınıktı, o yüzden ne varsa hepsini bir kaba koyup aynı anda çırptım. Kabarmazsa diye tırstım bir yandan. Ama çok da önemsemedim. Kabartan Allah. "Kabart Yarabbi" dedim. Ama siz şöyle yapın. Yumurtayı 1-2 saat öncesinden buzdolabından çıkarın, odada ılınsın. Önce oda sıcaklığındaki yumurta ile şekeri çırpın, sonra diğerlerini ekleyin karıştırın. 22 cm lik altını yağladığınız bir kaba dökün kek harcını. Benim yuvarlak kalıbım yoktu. Yani var ama çeyizimde. Açsam mı çeyizi diye düşünmedim değil, sonra dikdörtgen kapta yapayım dedim. Siz yuvarlakta yapın. Fırını 160 derecede önce bir ısıtın, sonra kabı fırına koyun, keki pişirin. İlk 20 dk da pişmez nasılsa bu kek, keki fırının kapağını açıp durarak rahatsız etmeyin o yüzden. Sonra arada bir gelir kontrol edersiniz. Pişmiş gibi duruyorsa bir kürdanı keke batırın, temiz çıkarsa pişmiştir. Fırını kapatır, fırının kapağını açarsınız, kek iki dakika ortama alışır, sonra fırından çıkarırsınız. Kıyılarını kaptan kurtatıp keki çıkarın. Enine ikiye kesin, pastaylık hale gelsin. Soğusun diye iki katı ayrı ayrı koyun.

Kreması:
2,5 su bardağı süt
7 Kaşık şeker
7 Kaşık un
100 gr kaymak (Yarım paket)
1 Paket Dr Oetker Gourmet Vanilya

Süt, un ve şekeri ocakta muhallebi oluncaya kadar pişirin. Koyu muhallebi olacak. Sonra ocaktana lıp içine kaymağı ve vanilyayı atıp güzelce çırpın. Muhalleb hazır. Krema ılıksa pastaya geçebiliriz.

Meyveler:
1 Su bardağı dağ çileği
1 muz
3 Kaşık şeker (Çileğe katıyoruz, öyle biraz bekliyor, başta söylemiştim ya)

Pandispanyayı ıslatmak için:
1 Su bardağı süt

Pastanın üzeri için:
Hindistan cevizi

Pandispanyanın ilk katını aldık, yarım bardak sütle ıslattık. Üzerine kremanın yarısına yakınını koyduk. Üzerine 1 muz dilimleyip dizdik, dağ çilekli şekerli karışımı buzdolabından alıp döktük. Ben şekerli olsun istedim ama kıyılardan şekerler akmasa daha iyi, siz dağ çileğinin şeker yüzünden bıraktığı suyu pandispanyaya dökün, pandispanya içisin o suyu. Dağ çileklerini muzun üzerine öyle dökün. Sonra üzerine çok az daha krema döküp yayın. İkinci kat pandispanyayı bunun üzerine koyun ve sütle ıslatın. Kremanın kalanını dökün ve pastayı kapatın krema ile. Tipsiz duruyor diye endişe etmeyin, üzerini hindistan cevizi ile kar gibi yapıcaz. Sonra pastayı bastırmadan üzerini streçle kaplayıp buzdolabına koyun. Streç olmayınca üzeri kuruyan donan pastalara hep uyuz olmuşumdur da.  5-6 saat yeterli beklemesi için ama bir gün beklesin. Bekledikçe güzelleşiyor tadı.

Afiyet olsun.

2 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

canım merhaba nasılsın.pasta harika görünüyor.ellerine sağlık....
sevgilerimi bırakıyorum.
yorumunu okudum çok güldüm.korkma ben seni çok bekletmicem canım...
kıyamam sana,gulayce den sonraki etkinlikten sonra ev sahibemiz sen olucaksın inşallah..
görüşmek üzere selamlar

gulayce dedi ki...

tarifin için teşekkürler ellerine sağlık tarifin yayında tekrar katılımlarını bekliyorum hayırlı cumalar

Related Posts with Thumbnails