25 Mart 2010 Perşembe

Yumurtalı Makarna

Mezar kazı çalışmalarına devam. Ama abartısız bir yemekle. Hem de her evde bulunabilecek mütevazi malzemelerle: Makarna ve yumurta.
Oruçlu olduğum bir gün, canım köfte bile istemezken ne hikmetse bu makarnayı istedi. Yanına da komposto ya da hoşaf değil şekerli su yaptım, evet bildiğiniz şekerli su. Eskiden annem yapardı makarnanın yanına, biz daha çok küçükken. Midemin nostalji hevesi mi geldi nedir? Şu sıra hep böyle maziden yemekleri çekiyor canım. 

Malzemeler:
Çeyrek paket burgu makarna
Sıvıyağ
Tuz
2 Yumurta

Makarna, kaynayan suya atılır. Suya biraz da sıvıyağ ve tuz ilave edilir. Makarna, yumuşayana kadar pişirilir ve sonra makarnanın suyu süzülür, Üzerinde böyle anlık soğuk su geçirilir ki makarna diri dursun tabakta. Ama öyle dakikalarca suya tutmuyoruz tabi. Yoksa soğuk makarna yersiniz. Makarna süzgeçte bekleren biz de haşlamasını yaptığımız tencereye (Neden bu tencere? Çünkü bulaşık yıkamayı sevmiyoruz. O yüzden yeni bir tencere daha kirletmiyoruz.) 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyup bu yağa yumurtaları kırıyoruz, tuzunu da serpip yumurtaları karıştırarak pişiriyoruz. Pişen yumurtanın üzerine makarnayı da atıp karıştırıyoruz. Tabağa alıp yanına bir kase de şekerli suyla afiyetle yiyoruz. Ben bunu öyle bir hevesle yedim ki gören de en ala yemeklerden daha ala bir yemek yiyorum zannederdi. 

5 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

Hani nerde nerde,
koşa koşa gelmiştim oysa buraya,yorumunu görünce nasıl sevinmişt,m,mutluluktan havalara uçmuştum.
ömrümde ilk defa bir tarif bana hediye edildiği için...
hani nerdeeeeeee?

genede teşekkürler canım..sevgiler...
Annenin gün sofrası çok güzelmiş..
ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

oruçkende çok ilginç şeyler istiyor insanın canı:)
arkadaşım moda hakkında keyifli bir sohbet için sayfama beklerim.bu aralar sende neler moda?

Adsız dedi ki...

Sevgili Humeyra,
Allah orucunu kabul buyursun,
nefis öyle birşey ki aç kalırsa herşeyin kıymeti oluyor,burun bükmüyor,maksat açlığımızı gidermekse aç insana herşey tatlı,
ve ihtiyacını karşılayınca yani doyunca en güzel yemek olsa bahane buluyor,insanoğlu ne garip!sevgilerimle...

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım bende hemen tekrar geldim:)Okadar samimi ve sıcak:)yorum bırakmışsın .Teşekkür ederim.Makarnada çok güzel görünüyor bu arada:)Ellerine sağlık canım.Sevgiler bıraktım.

Çalışkan Arı dedi ki...

Aynen bende katılıyorum formaliteden olmasın yorumlar, o zaman okunmadan yazılmış gibi, öylece yazılmış gibi oluyo hepsi :(((
Bu arada demnemedim hiç yumurtalısını bilmem ki nasıl ola???
Ayrıca lafımı geri ver, benim tekelimde yiyip güzelleşmek; olmadı anlaşamazsak birlikte yiyelim, birlikte güzelleşelim : )))))

Related Posts with Thumbnails