Karadeniz taraflarında yaşıyorsanız bilirsiniz, mısır ekmeğinin içine mısır unundan başka birşey katmazlar. Sonra da yoğurdun yanına katık ederler. Babam, mısır ekmeğini yoğurda doğrayıp kaşıklaya kaşıklaya yemesini çok sever. Ara sıra yaparım, yapar yapmaz bitirir. Ben de seviyor diye yaptım mısır ekmeğini. Aksi gibi, bu gün pek iştahı yoktu. Hayırdır inşallah :)
Malzemeler:
3 Su bardağı mısır unu
2 Su bardağı civarı su
1 Paket kabartma tozu
Tuz
Malzemeleri karıştırıp yağlanmış 26cmlik kare borcama yayın, elinizi ıslayıp üzerini düzleyin, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bu tarif de 60. PDÇSE ev sahibesi Gelibolu17'ye gitsin.
4 yorum:
Evet biz bide bu misir ekmegini süzme yogurdun icine dilimleyip yeriz..
Cok güzel oluyor...
enfes görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık diyorum.
www.mintininmutafagi.blogcu.com
canımmm ellerine sağlık...nefis ekmeğin yayında sevgiler selamlar
Aman aman benim becerikli hatunum nelerde bilirmiş.Etkinlikte görüp geldim.Pek bir güzel olmuş ellerine sağlık gülüm...
Yorum Gönder