Herkesin çok beğenerek yediği bir tarif vericem bugün. Gerçi uydur uydur yap tariflerden. Ama beğenilince bir kere daha yaptım dün akşam kayınpederim bize gelince. Güveç kaplarında piştiği için de sunumu da hem kolay hem güzel oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler (4 Kişilik):
200-250 gr tavuk göğüs eti
2 Orta boy patates
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Çay kaşığı tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Kekik (Baharat miktarları zevkinize kalmış, ama abartmamakta fayda var)
4 Yemek kaşığı garnitur (hazır)
3 Yemek kaşığı süt mısır (hazır)
Beşamel ve üzeri için:
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağına yakın kaşar rendesi (Bunun yarıdan fazlası beşamele katmak için, kalanı güveçlerin üzeri için)
4 Güveç kabı
İlk önce tavuk ve patatesleri küp küp ufak doğruyoruz. Bir teflona sıvıyağı koyup üzerine tavuk ve patatesi alıyoruz. Ocağın altı kısığa yakın olsun, ağır aır pişiricez tavuk ve patatesleri. Arada karıştıra karıştıra her yanının pişmesini sağlıyoruz tavuk ve patatesin. Pişmelerine yakın baharatlarını ilave ediyoruz. Pişdi mi de tuzunu atıyoruz, 1-2 daha karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Kavrulan tavuk ve patatese garnitur ve mısırı ilave edip karıştırıyoruz ve bu malzemeyi güveç kaplarına bölüştürüyoruz. Bu haliyle bile oturup yemelik bir lezzeti var zaten.
Ama sırada daha beşamel hazırlaması var. Bir tavada ya da tencerede tereyağı ve unu kavuruyoruz. Kavrulan tereyağ ve una yavaş yavaş sütü ekliyoruz ve bir yandan karıştırıyoruz. Tuzunu da katıp muhallebi gibi olana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pişen beşameli ocaktan alıp içine kaşar rendemizin yarıdan çoğunu katıyoruz. Sıcağıyla eriyor kaşarlar. Bunu da alıp güveç kaplarımızın üzerine bölüştürüyoruz. Beşamel tavuklu malzemelerin aralarına doğru süzülüyor. Kapların en üstüne de kaşar rendesi yayıyoruz ve 200 derecede ısıttığımız fırına sokuyoruz kapları. Üzerlerindei kaşar kızarana kadar pişiriyoruz fırında. Sonra da sofraya getiriyoruz, afiyetle yiyoruz. Güzel yanı, hemen soğumuyor. Millet çorbasını yerken, beşamelli tavuğumuz fırında dinlenmiş oluyor. Afiyet olsun.
Not: Tarif Yelpazesu'nun ev sahibesi olduğu Tavuk Yemekleri Etkinliğine gidiyor.
Not: Tarif Yelpazesu'nun ev sahibesi olduğu Tavuk Yemekleri Etkinliğine gidiyor.
17 yorum:
canım enfes harika ekmeğimi banabilirmiyim ?
ellerine sağlık tatlım.öpüyorum.
Ellerine sağlık canım.
Eh uyduramayanlarda var en azından biz onu becerebiliyoruz dimi:))
sevgiler.
elıne saglık.. herseyıyle tam bır yemek neresı uydur uydur...
daha ne olsun...
bayılırım tavuk yemeklerine,hemde fırındaaa.not aldım,yakın zamanda yaparım inş.ellerine sağlık hümeyracım,harika görünüyor.
ooooh mis gibi olmuş vallahi.ellerine sağlık.
marifetli gelin ellerine sağlık:))
pek güzel olmuşlar maşallahh:))
öpüyorum canım..
canım güzel bir fikir emeğinize ve ellerinize sağlık harika görünüyor
Süper görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...
Süper görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...
Çok güzel çok lezzetli bir ana yemek yapmışsın canım..
Ellerine sağlık..
İşte kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet.ellerine sağlık canım.Nede güzel resimlemişsin.Sanki tadını damağımda hissettim.
bu nasıl bir yemektir ne lezzettir böyle:)) canım çekti, SİZE ŞİFA OLSUN
HAYIRLI CUMALAR
OOoff harika olmus ellerine saglik canim
çok leziz bir akşam yemegi menüsü.ellerine saglık.
Tarifini aldım.Linkini de yayınladım arkadaşım.Görüntüsü süper,tadı da mükemmeldir.Katılımın,desteğin için teşekkürler.
merhaba hümeyra cığım,senin için bir tarifim var,sayfama uğrarmısın,
kolay gelsin,sevgiler....
tavuğu kupkuru yemektense böyel yiyip az biraz lezzet şöleni olsun:)
ellerinize sağlık.
Yorum Gönder