1 Şubat 2011 Salı

Zeytinyağlı Kereviz

Malzemeler:
1,5 kafa kereviz (yapraklı) (Kereviz kökleri doğranacak ve içine 2-3 damla limon sıkılıp karışıtırılacak ki tencereye girene kadar kararmasın)
2 havuç
Zeytinyağı (bol)
Tuz
Çok az sıcak su (İhtiyaç olursa)

İlk önce tencereye biraz zeytinyağı döküyoruz. İçine temizlediğimiz ve doğradığımız havucu ekliyoruz. Biraz kavruluyor. Sonra içine çok kalın doğramadığımız (ki kolay pişsin) kereviz köklerini ve tuzunu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını iyice kısıyoruz. Arada kontrol ederek pişiriyoruz. Pişme esnasında ihtiyaç olursa azıcık sıcak su ilave ediyoruz ki dibine yapışmasın. Pişen kerevizlere, doğradığımız kereviz saplarını atıp karıştırıyoruz. Ocağı kapatıyoruz. Kereviz sapları yemeğin sıcağıyla pişiyor zaten, harika kokusunu yemeğe veriyor, biraz daha zeytinyağı ekliyoruz yemeğe, zeytinyağımızın da lezzeti gelsin yemeğe diye. Kerevizi soğuk ya da ılık servis ediyoruz.
Bu kereviz yemeği en basitinden ama en beğenileni. Annem, ben ve eşim... Hepimiz beğendik. Resmi pek yakışıklı olmadı ama lezzetinden eminim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails