25 Ekim 2009 Pazar

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Közlemesi




Malzemeler:
Yarım çay bardağı zeytinyağı (sızma ve ağır kokmayanından)
3-4 Diş sarımsak (Ben 4 diş kullandım, ama dişler çok iri değildi)
Tuz (Bir silme şeker kaşığıdan az)
10 Adet orta boy etli kırmızı biber

Yapılışı:
Resimde gördüğünüz gibi bir tepsiyi aluminyum folyo ile kapladım, böylece tepsi kirlenmiyor, yoksa közün tepsideki izlerini temizlemek çok zor oluyor. 200 derecede fırında kabukları yanana kadar pişirdim. Resimde yanmaktan kastımın ne olduğunu daha net görebilirsiniz.


Resimdeki hale gelen biberleri fırından çıkarıp kabuklarını soyuyoruz, içindeki çekirdekleri temizliyoruz ve doğruyoruz.

Geniş bir kaba zeytinyağını döküp sarımsakları soyup doğruyoruz. Doğranmış közlenmiş biberleri de ekleyip arzu ettiğimiz kadar tuzunu koyuyoruz. Bir saat kadar böyle beklerse biberler, sarımsağın ve zeytinyağının tadını daha iyi alıyor, böylece daha lezzetli hale geliyor. Afiyet olsun.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

üzerine süs olsun diye ince ince kıyılmış maydanoz da koyuyorum ben.eline sağlık alüminyum folyo fikri için ayrıca teşekkürler

humeyra dedi ki...

Afiyet olsun canım.

aysenur dedi ki...

Ben de yaptim, resmini gonderdim, Ponito begenmedi mi? Askolsun Ponito.

Hem artik yapabiliyorum diye bu benim sana yaptiramayacagim anlamina mi gelior? :(

humeyra dedi ki...

senin resmi yanlışlıkla sildim ben ayşenur, sende ise tekrar gönderir misin?

humeyra dedi ki...

Eminim öyle de güzel oluyordur. Maydanozun yakışmadığı yer yok zaten.

Related Posts with Thumbnails