Malzemeler:
Yarım çay bardağı zeytinyağı (sızma ve ağır kokmayanından)
3-4 Diş sarımsak (Ben 4 diş kullandım, ama dişler çok iri değildi)
Tuz (Bir silme şeker kaşığıdan az)
10 Adet orta boy etli kırmızı biber
Yapılışı:
Resimde gördüğünüz gibi bir tepsiyi aluminyum folyo ile kapladım, böylece tepsi kirlenmiyor, yoksa közün tepsideki izlerini temizlemek çok zor oluyor. 200 derecede fırında kabukları yanana kadar pişirdim. Resimde yanmaktan kastımın ne olduğunu daha net görebilirsiniz.
Resimdeki hale gelen biberleri fırından çıkarıp kabuklarını soyuyoruz, içindeki çekirdekleri temizliyoruz ve doğruyoruz.
Geniş bir kaba zeytinyağını döküp sarımsakları soyup doğruyoruz. Doğranmış közlenmiş biberleri de ekleyip arzu ettiğimiz kadar tuzunu koyuyoruz. Bir saat kadar böyle beklerse biberler, sarımsağın ve zeytinyağının tadını daha iyi alıyor, böylece daha lezzetli hale geliyor. Afiyet olsun.
5 yorum:
üzerine süs olsun diye ince ince kıyılmış maydanoz da koyuyorum ben.eline sağlık alüminyum folyo fikri için ayrıca teşekkürler
Afiyet olsun canım.
Ben de yaptim, resmini gonderdim, Ponito begenmedi mi? Askolsun Ponito.
Hem artik yapabiliyorum diye bu benim sana yaptiramayacagim anlamina mi gelior? :(
senin resmi yanlışlıkla sildim ben ayşenur, sende ise tekrar gönderir misin?
Eminim öyle de güzel oluyordur. Maydanozun yakışmadığı yer yok zaten.
Yorum Gönder