13 Ocak 2010 Çarşamba

Tava Kebabı



Böyle zahmetsiz ve leziz bir tarifi başka yerde bulamazsınız. Kendim uydurdum diye demiyorum :P İsmini de afilli olsun diye 'Tava Kebabı' koydum, tavada pişiyor ne de olsa. Annemle ben, kıymayı çiğ çiğ bile yediğimiz için buna da bayıldık tabi. Yalnız babam da beğendi. Demek ki iyi birşey. Babam öyle herşeyi beğenmez. Babama yaptığım zaman tuzunu biraz fazla kaçırmıştım ama arada olur tabi böyle şeyler. Lafı uzatmadan tarife geçeyim, çünkü sırada bir kaç tarif daha var.

Malzemeler:
250-300 gr kadar kıyma
2-3 Diş sarımsak
Tuz
Karabiber (1 Çay kaşığı kadar ya da canınız ne kadar isterse)
Pulbiber (1 Çay kaşığı kadar)
2 Yemek kaşığı kadar sıvıyağ
1 Domates
1 Yeşil biber

Kıymayı tuz, karabiber, pulbiber ve rendelenmiş sarımsakla yoğurun. Yumurta pişirdiğiniz orta boy tavalar var ya hani, şu herkesin evinde olan kapaklı orta boy çelik tavalar. İşte ona sıvıyağ koyun ve üzerine yoğurduğunuz kıymayı koca bir köfte gibi tavanın dibine yayın. Tavanın altını yakın. Kapağını kapatıp harlı ateşte altı pişsin, pişerken sulanıyor ve dibi yapışmıyor, diğer yönünün de pişmesi için dikkatlice çevirin ve üzerine dilim dilim kestiğiniz domates ve içi temizlenmiş doğranmış biberi koyup kapağını kapatın. Hepsi birlik kısa sürede pişiyor zaten. Suyun bir kısmını çekiyor. Azıcık da dibinde suyu kalsın, ekmek banması güzel oluyor, benden söylemesi. Şeklini bozmadan spatula ile servis tabağına alıverin. Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

walla tava kebabı deyip geçmeyin,o kadar pratik ve bi o kadar da lezzetli,kime yaptıysam beğendi bi daha istedi,kesinlikle bi kere de olsa deneyin derim..tavsiye ediyorum..

Adsız dedi ki...

eşime yaptım çok beğendi,ben de ilk yediğimde beğenmiştim ona güvenerek eşime de yaptım,bayıldı.çok güzel çok güzel diye diye yedi.hatta bugün yine bundan yapıcam.

Related Posts with Thumbnails