15 Mayıs 2010 Cumartesi

Köfte, Patates Püresi, Pirinçli Kabak Salatası

Köfte...
Her şartta yenir, kimse reddetmez, kimse itiraz etmez...
Babam ve Abdullah, bolca yemek seçtikleri için böyle bir giriş yaptım. Sebzeleri nadiren yiyorlar, ilginç görünen yemeklere uzaktan bakıyorlar, tam gelenekseller yani. Köfte, tavuk, balık, patates kızartması ve patatesli diğer yemekler, he bir de Çikolatalı Krema. Her gün köfte yap, ses etmezler. Ama bir gün kabak pişir, kabak bizleri uzaydan ziyarete gelmiş gibi bakarlar kabağa. Özene bezene pasta yap, beş para etmez :) İlla ki Çikolatalı Krema olacak, her akşam olsa her akşam yerler.
O yüzden, çok fazla yemek, pasta denemiyorum. Bizim evde pişenler belli başlı yemeklerdir. Diğerleri de piştiği zaman annemle ben yiyoruz zaten.
Herkesin kendince bir köfte tarifi vardır da formaliteden ben de bu köfteyi yazıcam. He bir de belki gogıl, köfte yapmayı bilmeyen, annesinin bağrından yeni kopmuş, mini mini bir üniversite öğrencisini yönlendiriverir bloğuma, o da bu tariften faydalanır, "Teşekkür ederim abla" der :) 
Pürem çok güzel olur, onu özellikle yazıcam. Pirinçli Kabak Salatası (Diğer adı Nuraniye imiş)nın tarifini ise zaten vermiştim.
Notumuzu da düşelim, tarifler dört-beş kişilik. Malum kalabalık değiliz, evde kimseler kalmadı; kimi Amerikalara öğrenci gitti, kimi Adapazarı'na evlendi gitti, kimi Ankaralarda çalışıyor.

Köfte:
Yarım kilo kıyma
3 Diş sarımsak (Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
1,5 Silme çay kaşığı tuz
2 Silme çay kaşığı pulbiber
1 Silme çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon

Yoğur malzemeleri iyice, sonra da avucunda yaya yaya köfte şekli ver, sana diyorum ey öğrenci, ya da ne diye uğraşıyorsun, git hamburger ye ya! Adamı hasta etme! Neyse işte köfte şekli verdikten sonra kızgın yağda kızart, afiyet olsun canım :)

Patates Püresi:
2 Patates
1 Çay bardağından biraz fazla rendelenmiş kaşar
1 Yemek kaşığı tereyağ
Yarım Çay bardağı süt
Tuz

Patatesleri soyup, doğrayın, tencereye su koyup haşlayın, haşlama suyuna tuz da atın azıcık. Haşlanınca süzün, daha sıcakken ezin, içine diğer malzemeleri ekleyip ocakta azıcık pişirin, kaşarla patates özleşene kadar. Afiyet olsun canlar. Soğutmadan yeyin.

6 yorum:

Kırmızı Papatya dedi ki...

Hümeyracım ellerine sağlık
Gerçekten süper görünüyor..

Bu lezzetlere kim hayır diyebilir ki?
Şahsen ben hayatta demem :)

Sevgiler canım..

arzu dedi ki...

s.a
ama aşkolsun yani senden böyle birşey beklemezdim !
ben aç bir şekilde pc nin başına geleyim hümeyracım neler yazmış diye merak edeyim bloguna geleyim ve yaklaşık 10 saniye ekrana yapışık kalayım :))))
bir yemeğin lezzeti bir resme ancak bu kadar yansıyabilir
ellerine sağlık ,
sana bir gün gelirsem aynısından istiyorum haberin ola!!!!
selam ve dua ile

emelce yemek dedi ki...

kofte biz turklerin bas taci zaten bayilirim ben de

nanekokusu dedi ki...

ay köfte ve patates püresi buluşmuş ben yemezmiyim bu köfteyi ellerine sağlık hümeyracım kimse hayır diyemez iiy pazarlar...

Cahide dedi ki...

Canım benim kim sevmez köfteyi?
Ama bu et pahalılığında altın değerinde oldu mübarek:)
İnan etli tarif vermeye utanır oldum:(
Ellerine sağlık balım.Hayırlı bir pazar günü dilerim...

hanife dedi ki...

eline sağlık hümeyracım ,bizdede durum aynı yemekler belli başlıdır ,köfte nefis görünüyor afiyet şifa olsun

Related Posts with Thumbnails