7 Aralık 2009 Pazartesi

Ciğer Kavurma



Karaciğeri herkes sevmez ama annemle ben sevenler sınıfındanız. Abdullah sevmediği yemeklere yaptığı muamelenin aynını zavallı karaciğere de yaptı, karaciğer sanki uzaydan inmiş bir yaratıkmış gibi şöyle bir uzaktan baktı. İyi de oldu, onun hakkını da biz yedik.

Malzemeler:
2 Su bardağı kadar karaciğer
1 Küçük soğan
2 Sivri yeşil biber
4 Diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Yüksek ateşte doğradığımız karaciğeri sıvıyağla tencerenin içinde başbaşa bırakıyoruz. Karaciğer sulanıyor vs. vs. Sonra içine doğradığımız soğanı ve biberi ilave ediyoruz, Baharatını tuzunu katıyoruz. Bunlar böyle hep beraber pişiyorlar. Piştiğini nasıl anlıyoruz peki? Gelip gidip tadına bakarak. Böyle yapınca da tabi pişene kadar karaciğer kalmıyor, bir bakmışsınız bitmek üzere. Kalanı pilavın yanına servis ediyorsunuz. Afiyet olsun.


3 yorum:

elif dedi ki...

aynı benim yöntemim :))yemeğin piştiğini anlamak için tencerenin yarısını yerim....

http://belguzar anne.blogspot.com dedi ki...

merhaba bızde çığ köfteyı yaparken yarısından fazlası gıdıyor elıne sağlıkyemek için yapılıyor

aysenur dedi ki...

Ciger sevmem ama resim beni cezbetti.

Related Posts with Thumbnails